Вівторок, 5 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗ'їдять до останньої крихти: відкритий пиріг із вишнями із пісочного тіста

З’їдять до останньої крихти: відкритий пиріг із вишнями із пісочного тіста

Этот материал также доступен на русском языке
У сезон вишні пропонуємо приготувати відкритий пиріг із начинкою зі свіжих ягід.

Інгредієнти:

  • борошно – 200 г,
  • вершкове масло – 125 г,
  • цукор – 1 чайна ложка + для посипання,
  • холодна вода – 4 столові ложки,
  • сіль – щіпка,
  • вишні – 0,5 кг,
  • кукурудзяний крохмаль – 1 столова ложка.

Приготування:

  1. Холодне вершкове масло розтерти із цукром, борошном і дрібкою солі до утворення крихти – руками або блендером.
  2. Додати холодну воду (краще крижану) і вимісити тісто до гладкої консистенції.
  3. Загорнути тісто в харчову плівку і поставити в холодильник на півгодини.
  4. Вишні помити, видалити кісточки і перемішати з крохмалем.
  5. Тісто дістати з холодильника, розкотити в тонкий круглий корж на посипаному борошном столі.
  6. Деко застелити пергаментом і перекласти на нього корж.
  7. На корж викласти вишні, залишивши краї для бортиків.
  8. Посипати цукром вишні і загорнути краї тіста, щоб вийшли бортики.
  9. Випікати в розігрітій до 160 градусів духовці 25-30 хвилин до золотистого кольору.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні