Інгредієнти:
- борошно – 200 г,
- вершкове масло – 125 г,
- цукор – 1 чайна ложка + для посипання,
- холодна вода – 4 столові ложки,
- сіль – щіпка,
- вишні – 0,5 кг,
- кукурудзяний крохмаль – 1 столова ложка.
Приготування:
- Холодне вершкове масло розтерти із цукром, борошном і дрібкою солі до утворення крихти – руками або блендером.
- Додати холодну воду (краще крижану) і вимісити тісто до гладкої консистенції.
- Загорнути тісто в харчову плівку і поставити в холодильник на півгодини.
- Вишні помити, видалити кісточки і перемішати з крохмалем.
- Тісто дістати з холодильника, розкотити в тонкий круглий корж на посипаному борошном столі.
- Деко застелити пергаментом і перекласти на нього корж.
- На корж викласти вишні, залишивши краї для бортиків.
- Посипати цукром вишні і загорнути краї тіста, щоб вийшли бортики.
- Випікати в розігрітій до 160 градусів духовці 25-30 хвилин до золотистого кольору.