Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПро які джерела забруднення повітря у квартирі ми не підозрюємо

Про які джерела забруднення повітря у квартирі ми не підозрюємо

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб уникнути проблем зі здоров'ям, важливо стежити за якістю повітря у квартирі, де ми проводимо більшу частину життя.

Багато хто не знає, що навіть в оселі є кілька джерел забруднення повітря, які можуть стати причиною багатьох хвороб.

Кухонна плита

При спалюванні природного газу у повітря потрапляють оксиди азоту. А якщо ви живете у приватному будинку і обігріваєте його вугіллям або дровами, у повітря потрапляють ще й тверді частки. Тому не забувайте частіше провітрювати кухню або інші приміщення, де стоять плити і печі.

Будівельні матеріали

Деякі з них можуть виділяти хімічні речовини, які подразнюють легені та очі, наприклад, фарби і деякі засоби для обробки деревини. Навіть звичайні килими та паласи, якщо їх регулярно не чистити, можуть стати джерелом забруднення повітря.

Цвіль

Звертайте увагу на всі місця, де вона може з’явитися, і за найменших слідів вогкості безжально знищуйте її відповідними препаратами. До речі, через цвіль у астматиків можуть посилюватися напади захворювання.

Освіжувачі повітря

У них додають гази пропан і бутан, які не додадуть вам здоров’я, а приємний запах ароматів тільки замаскує несвіже повітря.

До речі, навіть люди можуть стати джерелом забруднення повітря. Адже ми при диханні виділяємо вуглекислий газ, і якщо приміщення не провітрювати, скупчення вуглекислоти у великих дозах може викликати когнітивні порушення. Крім того, люди можуть видихати віруси та бактерії.

Щоб уникнути цього, достатньо хоча б щодня провітрювати приміщення протягом 20-30 хвилин, а у ванній і туалеті забезпечити постійну вентиляцію.

Нагадаємо, ми розповідали, чим відмити кіптяву на кухонних шафках.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні