Осінь – це час, коли виноград досягає свого піку стиглості та насиченості смаку. Його соковиті ягоди не тільки чудово смакують у свіжому вигляді, але й є основою для безлічі кулінарних страв. Що можна незвичайного приготувати з цієї ягоди?
Ми вже розповідали про пиріг з виноградом та цибулею, а також про те, як заготовити на зиму виноград як оливки. Також пропонували рецепт швидких вареників із виноградом. З винограду можна зварити чудове варення.
Французька запіканка з рисом та виноградом
Інгредієнти
Рис – 200 грамів, виноград – 200 грамів, вода – 400 мілілітрів, масло вершкове – 50 грамів, цибуля – 1 штука, курячий бульйон – 300 мілілітрів, сир твердий – 50 грамів (натертий), яйця – 2 штуки, сухарі панірувальні – 2 столові ложки, рослинна олія, сіль, перець – за смаком.
Приготування
- Промити рис, залити водою, додати дрібку солі й довести до кипіння. Варити на середньому вогні під кришкою до повного вбирання води, приблизно 15 хвилин. Після цього зняти каструлю з вогню і дати рису постояти під кришкою ще 5 хвилин.
- Дрібно нарізати цибулю, розігріти сковорідку з невеликою кількістю олії й обсмажити цибулю до золотистого кольору.
- Додати рис, перемішати, потім додати курячий бульйон, вершкове масло, сіль і перець за смаком. Готувати, постійно помішуючи, поки бульйон не вбереться в рис. Після цього зняти з вогню і дати суміші охолонути.
- Взяти глибоку форму для запікання або невеликі порційні форми. Змастити їх вершковим маслом і посипати панірувальними сухарями.
- У великій мисці збити яйця, додати натертий сир, а потім рисову суміш. Добре перемішати.
- Додати митий виноград і обережно перемішати, щоб не пошкодити ягоди.
- Викласти отриману суміш у підготовлену форму, розрівняти і посипати зверху залишками натертого сиру.
- Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25-30 хвилин.
- Дістати запіканку з духовки, дати трохи охолонути і розрізати на порційні шматочки.