По три склянки цукру, борошна та манної крупи, ще кілька інгредієнтів та жодних яєць та молока — ще ніколи пиріг не готувався так просто. Повітряна, ніжна, ароматна випічка підкорить і вас, і ваших домочадців та гостей. Обов’язково приготуйте її!
Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг із виноградом та цибулею.
Інгредієнти:
- Борошно – 160 г
- Цукор – 200 г
- Манна крупа – 130 г
- Вершкове масло – 160 г
- Розпушувач тіста – 1 ч.л.
- Сіль – на кінчику ножа
- Яблуко – 1 кг
- Лимонний сік – 3 ст.
- Коричневий цукор – 2 ст.л.
- Кориця мелена – 1 ч.л.
Приготування:
- Вершкове масло выдправляємо в морозильну камеру.
- Борошно, цукор, манну крупу, розпушувач та сіль насипаємо у велику миску, перемішуємо та розділяємо на чотири частини.
- Яблука миємо, обсушуємо, очищаємо від шкірки. М’якоть натираємо на великій тертці в окрему миску. Додаємо лимонний сік і мелену корицю, усе перемішуємо.
- Форму для пирога вистилаємо папером для випікання. По дну розподіляємо чверть борошняної суміші. Викладаємо третину тертих яблук та розрівнюємо їх.
- Зверху натираємо на великій тертці 40 г холодного вершкового масла. Розподіляємо по маслу чверть борошняної суміші, потім знову третину яблучної начинки і терте вершкове масло (40 г). Повторюємо ці дії ще раз.
- Розподіляємо борошняну суміш, що залишилася, і натираємо холодне вершкове масло, що залишилося.
- Помірно посипаємо коричневим цукром.
- Відправляємо пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
- Охолоджений пиріг посипаємо цукровою пудрою.
Вас також можуть зацікавити новини: