П’ятниця, 20 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦе не манник, а витвір мистецтва – такий пиріг ви готуватимете щовихідних

Це не манник, а витвір мистецтва – такий пиріг ви готуватимете щовихідних

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо ви хоч раз скуштували манник, то цей пиріг обов'язково залишиться у вас у пам'яті. Рецептів манника є безліч і кожна господиня має свій. Але сьогодні пропонуємо вам приготувати манник, який набагато смачніший за традиційний.

Нагадаємо, що традиційний манник готується на основі кефіру, але якщо замість цього кисломолочного продукту додати сметану, то смак буде просто незрівнянний.

Раніше ми розповідали, як спекти манник на кефірі.

Інгредієнти:

  • Манка – 120 грамів;
  • Сметана – 200 грамів;
  • Яйця – 2шт.;
  • Цукор – 120 грамів;
  • Вершкове масло – 50 грамів;
  • Борошно – 100 грамів;
  • Щіпка солі;
  • Ванільний цукор – 1 пакетик;
  • Розпушувач – 1 пакетик.

Приготування:

  1. Візьміть глибоку миску, з’єднайте манку та сметану, нехай постоять хвилин 20, щоб манка набухла і потім не рипіла на зубах.
  2. В іншій ємності змішайте яйця, цукор, ванільний цукор, сіль та розтоплене масло. Найкраще це все збити міксером.
  3. Додати в яєчну суміш манку зі сметаною, всипати борошно з розпушувачем і добре перемішати, щоб не було грудочок.
  4. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35 хвилин. Орієнтуйтесь за своєю духовкою, часу може знадобитися і більше.
  5. Готовий манник зверху посипте цукровою пудрою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні