Середа, 18 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗавдання не з простих - як випрати велику ковдру і не залишитися...

Завдання не з простих – як випрати велику ковдру і не залишитися без пральної машини

Этот материал также доступен на русском языке
Прання ковдр має два проблемні моменти: розмір і наповнювач. Через великі габарити ковдра вкрай важко може поміститися у барабан пральної машини. А її наповнення може назавжди зіпсуватися через неправильний догляд. Тож як випрати велику ковдру, щоб не зіпсувати її назавжди?

Як прати ковдру в машині-автомат

Перш за все варто прочитати етикетку. Там виробник зазначив умови, за яких можливе прання або чищення ковдри.

Раніше ми розповідали, що краще відпирає речі – порошок чи гель для прання.

Якщо дозволене машинне прання, то слід пересвідчитися, що ваша пральна машина може помістити таку річ і, головне, витримати її вагу у мокрому стані. Коли рішення про прання в машині прийняте, варто підібрати м’який миючий засіб, краще – гель. Якщо є плями, їх виводять перед основним пранням також спеціальними засобами.

Забруднення, які залишилися від їжі, напоїв, косметики допоможе вивести столовий оцет. З плямами крові або пожовтіннями впорається перекис водню. Сильні жирні плями варто обробити знежирювачем або засобом для миття посуду, який його містить.

Важкі і великі ковдри краще прати на делікатному режимі з низьким рівнем віджимання.

Ручне прання ковдри

Якщо машинне прання ковдри не підходить, або ви не хочете ризикувати пральною машиною, щоб не перегріти двигун, вибирайте ручне прання. У такому випадку краще прати ковдру у ванній кімнаті.

Ванну слід наповнити теплою водою, розчинити у ній миючий засіб та занурити ковдру. Залишіть на 1 годину. Потім руками порухайте ковдру, щоб вода максимально забрала на себе бруд. Спустіть воду і наберіть чисту. Цього разу води має бути достатньо, щоб у ній вдалося добре виполоскати прання. Полощіть і викручуйте ковдру доти, доки вода на буде чистою.

Читайте також: Можете і одяг зіпсувати, і машину пошкодити: ніколи не кладіть ці речі у пральню

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні