Сьогодні пропонуємо вам рецепт смачного соусу зі сливи на зиму.
Раніше ми розповідали про ідеальний сирний соус.
Цей сливовий соус на зиму чудово доповнить смак будь-яких м’ясних страв. Такий соус набагато корисніший і смачніший за кетчуп і майонез з магазину.
Інгредієнти:
- Слива угорка – 1 кг.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Часник – 5-6 зубчиків.
- Прованські трави приправа – щіпка.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Приготування:
- Сливи потрібно ретельно помити, очистити від кісточки, викласти в каструлю та залити холодною водою.
- Поставити на плиту та довести до кипіння. Шумівкою витягнути сливи та остудити. М’якуш викласти в блендер і перебити до однорідності.
- Викласти сливове пюре в каструлю, додати часник, цукор, сіль та спеції. Варити соус на слабкому вогні 20 хвилин, періодично помішуючи.
- Розкласти соус по стерилізованих банках та закатати. Перевернути банки вгору дном і укутати теплою ковдрою до повного остигання.
Приємної консервації!
Вас також можуть зацікавити новини:
Кому з простих пенсіонерів пощастило – як середня зарплата вплине на деякі виплати (відео)