П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЛегко та просто, але дуже смачно – цей соус ви повинні обов'язково...

Легко та просто, але дуже смачно – цей соус ви повинні обов’язково приготувати на зиму

Этот материал также доступен на русском языке
Нині сезон слив. Слива Венгерка – чудовий високоврожайний сорт середнього терміну дозрівання. Це старовинний та дуже улюблений садівниками сорт, з якого можна приготувати безліч смачних заготовок на зиму.

Сьогодні пропонуємо вам рецепт смачного соусу зі сливи на зиму.

Раніше ми розповідали про ідеальний сирний соус.

Цей сливовий соус на зиму чудово доповнить смак будь-яких м’ясних страв. Такий соус набагато корисніший і смачніший за кетчуп і майонез з магазину.

Інгредієнти:

  • Слива угорка – 1 кг.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Часник – 5-6 зубчиків.
  • Прованські трави приправа – щіпка.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Приготування:

  1. Сливи потрібно ретельно помити, очистити від кісточки, викласти в каструлю та залити холодною водою.
  2. Поставити на плиту та довести до кипіння. Шумівкою витягнути сливи та остудити. М’якуш викласти в блендер і перебити до однорідності.
  3. Викласти сливове пюре в каструлю, додати часник, цукор, сіль та спеції. Варити соус на слабкому вогні 20 хвилин, періодично помішуючи.
  4. Розкласти соус по стерилізованих банках та закатати. Перевернути банки вгору дном і укутати теплою ковдрою до повного остигання.

Приємної консервації!

Вас також можуть зацікавити новини:

Кому з простих пенсіонерів пощастило – як середня зарплата вплине на деякі виплати (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні