Господині знають, що приготувати соковиту і ніжну печінку досить складно. Вона може вийти сухуватою і жорсткою, але не цього разу. Від такої печінки ви будете у захваті.
Раніше ми розповідали, як зробити найвдаліший кляр для м’яса та риби.
Інгредієнти:
- 500 г курячої печінки;
- 2 курячі яйця;
- 75 мл молока;
- 3,5-4 ст. ложки;
- 2 ст. ложки борошна для обвалювання печінки;
- 2 зубчики часнику;
- сіль, перець – за смаком.
- олія – для смаження.
Приготування:
- В окремому посуді збийте яйця до піни, всипте сіль, перець і борошно, ретельно розмішайте, щоб не було грудочок, введіть молоко і знову добре розмішайте. Додайте подрібнений часник. Тісто має вийти за густотою, як на панкейки, трохи рідше, ніж на оладки.
- Курячу печінку помийте, очистіть від прожилок і краще її розрізати на дві половинки. Посоліть і поперчіть.
- У пакет всипте борошно та по черзі відправляйте туди печінку. До такої печінки кляр пристає ще краще і добре тримається.
- Кожен шматочок печінки вмочіть у приготовлений кляр і обсмажте на розігрітій сковороді з олією. Найкраще це робити на середньому вогні. Обсмажувати потрібно з двох боків до золотистого кольору та повної готовності.
- Кляр запечатує сік і робить печінку дуже ніжною та смачною.
- Щоб прибрати зайвий жир, готову печінку потрібно діставати на паперові серветки або рушники.
Читайте також: Печінка з яблуками в духовці
Вас також може зацікавити новину: Збільшити призначену пенсію: як правильно для цього оформити документи (відео)