Якщо ви любите млинці, то обов’язково спробуйте цей рецепт, він вам точно сподобається. А й може навіть приємно здивує.
Секретний компонент у млинцях – це beurre Noisette, саме він надає страві надзвичайно горіхового смаку.
Раніше ми розповідали, як приготувати млинці на дріжджовому тісті.
Інгредієнти:
- Жовток – 1 шт.
- Масло вершкове 73% – 40 г
- Молоко 2,5% – 250 мл
- Цукор – 30 г
- Борошно – 125 г
- Яйця курячі – 2 шт.
Приготування:
- Спершу приготуємо секретний компонент beurre Noisette. Для цього потрібно взяти вершкове масло і повільно його розігрівати на плиті, поки не випарується вся волога, повинна залишитися тільки тверда частина масла золотистого кольору, ось її доводять до стану шкварки, звичайно, важливо, щоб масло не перегоріло, тоді крім гіркоти нічого не буде. Це топлене масло лише трохи пересмажене. Додавати в тісто його можна після остигання.
- У глибокій мисці потрібно змішати борошно, сіль, цукор, яйця та жовток. Після цього додати молоко і розмішати, щоб не було грудочок, додати перетоплене вершкове масло.
- Смажити млинці потрібно на добре розігрітій сковороді з двох боків. Щоб млинці не прилипали до сковороди, її можна змастити маслом.
Як бачите, улюблені млинці королеви Єлизавети ІІ можна легко приготувати в домашніх умовах, головне правильно перетопити масло, щоб вона наповнило страву приємним горіховим ароматом.
Читайте також: Додайте це наприкінці приготування тіста – і млинці вийдуть неймовірно смачними