Середа, 18 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВесь секрет у маринаді: запечена скумбрія - ідеальна страва для вечері

Весь секрет у маринаді: запечена скумбрія – ідеальна страва для вечері

Этот материал также доступен на русском языке
Скумбрія виходить соковита та дуже смачна. На гарнір можна відварити рис, також прекрасним доповненням буде ароматна цибуля з форми, де запікалася скумбрія.

Раніше ми писали про те, як приготувати скумбрію із соєвим соусом.

Інгредієнти:

  • скумбрія свіжоморожена 600 р.;
  • цибуля ріпчаста 1 шт.;
  • сметана 100 р.;
  • гірчиця  2 ч.л.;
  • соус соєвий 2 ст.л.;
  • олія 0,5 ч.л.

Приготування:

  1. Розморозити скумбрію. Як тільки тушка трохи розмерзнеться, відразу почистити та розділити на порційні шматочки.
  2. Для маринаду в миску помістити сметану, соєвий соус та гірчицю. Все добре перемішати.
  3. Викласти скумбрію і нарізану півкільцями цибулю.
  4. Акуратно перемішати, щоб вся риба вкрилася маринадом, але шматочки при цьому зберегли свою цілісність і не розвалилися. Залишити на 30-60 хвилин для просочування.
  5. У цей час форму змастити олією. Викласти цибулю. А зверху розмістити шматочки риби на невеликій відстані один від одного. Пензликом змастити їх сметано-гірчичним маринадом, що залишився в мисці.
  6. Запікати в духовці при 170 градусах 15-20 хвилин.

М’ясо скумбрії дуже ніжне та готується досить швидко, тому важливо не пересушити його. Як тільки на рибі з’явилася легка рум’яна скоринка, настав час діставати.

Скумбрія шматочками, запечена в духовці – чудова страва, яку можна приготувати для своєї сім’ї.

Вас також можуть зацікавити новини:

Відміна грошової допомоги ВПО з 1 вересня : у Мінреінтеграції зробили важливу заяву

Зміни для пенсіонерів у серпні: доплати, ідентифікація та новий закон про стаж (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні