Раніше ми писали про те, як приготувати скумбрію із соєвим соусом.
Інгредієнти:
- скумбрія свіжоморожена 600 р.;
- цибуля ріпчаста 1 шт.;
- сметана 100 р.;
- гірчиця 2 ч.л.;
- соус соєвий 2 ст.л.;
- олія 0,5 ч.л.
Приготування:
- Розморозити скумбрію. Як тільки тушка трохи розмерзнеться, відразу почистити та розділити на порційні шматочки.
- Для маринаду в миску помістити сметану, соєвий соус та гірчицю. Все добре перемішати.
- Викласти скумбрію і нарізану півкільцями цибулю.
- Акуратно перемішати, щоб вся риба вкрилася маринадом, але шматочки при цьому зберегли свою цілісність і не розвалилися. Залишити на 30-60 хвилин для просочування.
- У цей час форму змастити олією. Викласти цибулю. А зверху розмістити шматочки риби на невеликій відстані один від одного. Пензликом змастити їх сметано-гірчичним маринадом, що залишився в мисці.
- Запікати в духовці при 170 градусах 15-20 хвилин.
М’ясо скумбрії дуже ніжне та готується досить швидко, тому важливо не пересушити його. Як тільки на рибі з’явилася легка рум’яна скоринка, настав час діставати.
Скумбрія шматочками, запечена в духовці – чудова страва, яку можна приготувати для своєї сім’ї.
Вас також можуть зацікавити новини:
Відміна грошової допомоги ВПО з 1 вересня : у Мінреінтеграції зробили важливу заяву
Зміни для пенсіонерів у серпні: доплати, ідентифікація та новий закон про стаж (відео)