В липні у продаж масово надходять огірки з відкритого ґрунту. Ціна на них спадає, тому господині починають готувати огірки на зиму. Найчастіше ми квасимо, солимо і маринуємо їх. Але можна придумати дещо пооригінальніше.
Огірковий салат на зиму
Інгредієнти:
Огірки — 2 кілограми, морква — 0,5 кілограма, часник — 3-4 зубчики, цукор — 125 грамів, сіль (не йодована грубого помелу) — 1 столова ложка, рослинна олія — 125 мілілітрів, оцет 9% — 125 мілілітрів, спеції для моркви по-корейськи — 1 чайна ложка.
Приготування:
- Взяти глибоку миску і через прес пропустити часник, додати сіль, цукор, оцет і добре перемішати. Додати спецій для моркви по-корейськи, влити олію і знову перемішати.
- На великій тертці натерти соломкою огірки та моркву.
- Вилити до овочів заправку і добре перемішати, після чого дати салату постояти близько години, щоб огірки виділили сік.
- Узяти три стерилізовані літрові банки і викласти в них приготований салат, заливши виділеним овочами соком.
- У глибоку миску помістити кришки, залити їх окропом і стерилізувати.
- Взяти об’ємну каструлю і налити в неї необхідну кількість води, потім застелити дно серветкою і поставити її на плиту, після чого поставити прикриті кришками банки з салатом.
- Довести воду в каструлі до кипіння (вода має доходити до плічок банок) і стерилізувати на малому вогні п’ятнадцять хвилин.
Закатати кришки і прикрити теплою ковдрою до повного охолодження.