Середа, 30 Жовтня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВзимку ці баночки будуть нарозхват: смачні мариновані огірочки для салатів та вінегретів

Взимку ці баночки будуть нарозхват: смачні мариновані огірочки для салатів та вінегретів

Этот материал также доступен на русском языке
Огірки на зиму - заготівля огірків на зиму є традиційним літнім заняттям, особливо в період з липня до вересня. Як же обійтися без власних огірків, підготовлених до зими, закочених у банки чи засолених у бочках?

Раніше ми розповідали, як приготувати мариновані огірочки без оцту з секретним компонентом.

Ці мариновані огірки рятують, особливо коли мало час.

Інгредієнти:

Маринад на 3 півлітрові банки:

  • 1 літр води;
  • 1ст ложка солі;
  • 5ст ложок цукру.

На дно стерильної банки потрібно покласти:

  • 1 зубок часнику,
  • 3-5 горошин чорного перцю,
  • 3-5 горошин запашного перцю,
  • 1 лавровий лист,
  • 1 кільце гострого перцю.

Приготування:

  1. У банку щільно кладемо заздалегідь порізані на кубики огірки, зверху — парасольку кропу і трохи різаної зелені кропу.
  2. Весь вміст банок на 15 хвилин залити окропом. Потім злити у велику каструлю, додати 9% оцет із розрахунку по 1 десертної ложки на банку і залити киплячим маринадом, закатати, укрити.
  3. Огірки виходять хрусткими, смачний розсіл! Дуже зручно: злив розсіл і огірочки відразу в зимовий салат можна класти з картоплею, цибулькою та морквою.

Смачного!

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні