Літо в розпалі і потрібно користуватися всіма його дарами. Сьогодні пропонуємо спекти смачний чорничний кекс, який просто тане в роті. Завдяки простому рецепту з випічкою легко впорається навіть новачок. Ну, а смак підкорить усіх домашніх.
Раніше ми розповідали, як спекти незвичайний пиріг на олії та окропі.
Інгредієнти:
- пшеничне борошно — 180 г
- куряче яйце — 2 штуки
- молоко — 110 мл
- вершкове масло — 60 г
- цукор — 80 г
- розпушувач — 1 чайна ложка
- чорниця — 100 г
Приготування:
- У мисці збийте до однорідної консистенції яйця, молоко та розтоплене вершкове масло.
- Борошно змішайте з розпушувачем, додайте цукор (за бажанням ванілін) і перемішайте. З’єднайте суміш з яєчно-молочною сумішшю і добре все перемішайте.
- Чорницю розморозьте, злийте сік, обсушіть на паперовому рушнику. Додайте ягоди в тісто і обережно перемішайте, намагаючись не передавити ягоди.
- Тісто, що вийшло, влийте у форму (якщо форма не силіконова — попередньо змастіть її вершковим маслом).
- Випікайте кекс 30-40 хвилин у розігрітій до 190 ° C духовці.
- Готовий кекс вийміть із форми і посипте цукровою пудрою.
Вас також можуть зацікавити новини:
Мінімальну зарплату та прожитковий мінімум хочуть «заморозити»: що буде з пенсіями та соцвиплатами
Пенсійний фонд зменшує пенсії без відома пенсіонерів: чому розмір пенсії «скаче» (відео)