Раніше ми розповідали, як приготувати торт “Наполеон” бюджетний.
Інгредієнти:
Для крему:
- Яйця – 2 шт.;
- Борошно – 2 ст. ложки;
- Цукор – 150 г;
- Вершкове масло – 100 г;
- Молоко – 1 л;
- Пакетик ванільного цукру.
Для тіста:
- Яйця – 3 шт.;
- Цукор – 180 г;
- Ванільний цукор – 1 ч. ложка;
- Лимонний сік – 2-3 ч. ложки;
- Розпушувач – 1,5 ч. ложки;
- Вершкове масло – 50 г;
- Борошно – 450-500 г.
Приготування:
- Вершкове масло потрібно розтопити.
- Взяти глибоку ємність, вбити яйця, всипати цукор, ванільний цукор і збити віночком.
- Влити лимонний сік, вершкове масло, розмішати, ввести просіяне з розпушувачем борошно. Замісити еластичне тісто.
- Сформувати з тіста кулю, завернути її в харчову плівку і залишити при кімнатній температурі на 20 хвилин.
- В цей час можна зайнятися приготуванням заварного крему.
- Яйця збити віночком з цукром та ванільним цукром, додати борошно і перемішати, щоб не було грудочок.
- Влити молоко і розмішати віночком. Поставити на слабкий вогонь та варити, постійно помішуючи, до загусання.
- Зняти з плити та накрити харчовою плівкою в контакт, нехай крем остигає.
- Коли крем охолоне, введіть у нього вершкове масло кімнатної температури та збийте міксером.
- Тісто розділити на рівні частини, кожну розкачати в тонкий коржик і випікати на сухій розігрітій сковороді по 1-2 хвилини з кожного боку.
- Поки гарячі коржі, за допомогою тарілки вирізати кола. А обрізки підуть на прикрасу торта.
- Коржі промазати кремом і трохи притиснути руками. Боки та верх прикрасити крихтою із залишків коржів, що залишилися при обрізанні.
- Прибрати в холодильник на 2 години, щоб торт просочився. А краще – на всю ніч. А вранці насолоджуватися ніжним та смачним тортом.