Спека і розпал сезону ягід явно натякають, що настав час приготувати найкращий напій для втамування спраги в таку погоду — ягідний квас. Скористайтеся цим простим рецептом — і ви матимете просто божественний напій.
Раніше ми розповідали, як приготувати класичний квас.
Інгредієнти:
- вода – 4 л;
- цукор – 300 г;
- сухі дріжджі – 5 г;
- смородина – 150 г;
- порічки – 250 г;
- білі порічки – 150 г;
- малина – 100 г.
Приготування:
- Переберіть ягоди – видаліть усі листочки та гілочки. Промийте їх у великій кількості холодної води. Перекладіть ягоди в каструлю на 5-6 літрів і добре розімніть.
- Залийте холодною водою, добре розмішайте та поставте варити. Після закипання зменште вогонь та варіть 10 хвилин. У процесі варіння знімайте піну.
- Всипте цукор, перемішайте, щоб кристали розчинилися. Кип’ятіть ще 5 хвилин. Зніміть з вогню та остудіть до теплого стану (35-40 градусів).
- Процідіть через друшляк з дрібними отворами. Жмак акуратно відіжміть і викиньте.
- Відлийте 200-250 мл компоту із загальної маси в окрему чашку. Всипте туди сухі дріжджі туди і перемішайте.
- Розведені дріжджі перелийте в каструлю з процідженим компотом і добре перемішайте. Накрийте кришкою та залиште для бродіння в теплому місці на 10-12 годин.
- Після цього (коли з’явиться пінна шапка) візьміть марлю, складену в 3-4 шари і процідіть ваш квас. Перелийте напій у пластикові або скляні пляшки з кришками та відправте в холодильник на 10-12 годин.
Вас також можуть зацікавити новини:
2361 гривня замість пенсії: кому з українців доведеться отримувати мізерні виплати
Держава допоможе українцям поставити сонячні панелі: що пропонує уряд (відео)