Понеділок, 1 Липня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГосподарська кулінарна скарбничка: чому не варто виливати картопляний відвар, чим розрізати пиріг...

Господарська кулінарна скарбничка: чому не варто виливати картопляний відвар, чим розрізати пиріг на коржі

Этот материал также доступен на русском языке
Як бути, якщо під рукою немає терезів, а рецепт вимагає цифр? Чи бульйон вийшов надзвичайно жирним?

Наша господарська кулінарна скарбничка допоможе впоратися.

Як знежирити суп або бульйон

Якщо приготовлений суп або бульйон виявився жирним, його надлишки можна видалити за допомогою кількох шматочків льоду та паперового рушника. Загорніть лід в рушник і зберіть жир з поверхні – лід притягує до себе жир, як магніт.

Без вагів на базар

Майте на увазі, середнього розміру помідор, яблуко, картоплина, огірок важать приблизно однаково – близько 100 г. Морква, цибулина – 75 г, качан білокачанної капусти – 1500 г, цвітної – 750 г, яйце без шкаралупи – 43 г.

Як розрізати пиріг на коржі?

Якщо потрібно розрізати пиріг на коржі, щоб прошарувати їх кремом, а під рукою немає спеціальної струни, потрібно взяти товсту нитку або зубну нитку, зробити на пирозі насічки, по яких має пройти розріз. Ниткою охопіть пиріг і починайте схрещувати кінці нитки. Акуратно потягніть їх у різні боки. Пиріг розріжеться на рівні кола.

Не виливайте воду з-під картоплі

Не виливайте воду, в якій варилася картопля. Покладіть у неї шматочок фольги і опустіть туди срібні столові прилади або інші вироби зі срібла. Через 5 хвилин вони заблищать, як нові.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні