Важливо, щоб ряжанка була теплою, одразу з холодильника використовувати не можна.
Раніше ми розповідали, як приготувати оладки за класичним рецептом.
Інгредієнти:
- Борошно – 400 г;
- Ряжанка – 2 склянки;
- Яйця – 2 шт.;
- Цукор – 5 чайних ложок;
- Сіль – 0,5 чайної ложки;
- Сода – 0,5 ч. ложки;
- Олія соняшникова для смаження.
Приготування:
- Візьміть глибоку миску, влийте теплу ряжанку, всипте соду і ретельно розмішайте.
- В окремому посуді збийте віночком яйця, цукор і сіль, додайте до ряжанки, перемішайте.
- Борошно просійте і введіть частинами в суміш, перемішайте вилкою до однорідності.
- Залишіть тісто на оладки в теплому місці на 20 хвилин, після чого перемішувати тісто вже не потрібно.
- Розігрійте сковороду і ложкою викладіть тісто, обсмажте оладки з двох боків до рум’яності.