Найсмачніший домашній мармелад: щоб його приготувати, потрібно знати три секрети

Мармелад — не тільки дуже смачний, а й корисні солодощі, які сприяють нормалізації холестерину, відновленню тканин при пораненнях та опіках, а також підтримує метаболізм. Приготувати їх дуже просто та самостійно, головне – озброїтися трьома секретами.

Раніше ми розповідали, як самостійно приготувати батончик “Снікерс”.

При приготуванні мармеладу важливо знати три секрети, завдяки яким у вас неодмінно вийде смачний результат:

  1. Посуд для приготування потрібно використовувати з товстим дном, щоб фрукти та ягоди не пригоряли.
  2. Щільність мармеладу можна регулювати, експериментуючи з кількістю загусника. Однак з такими експериментами потрібно бути дуже обережним, оскільки при занадто малій кількості загусника мармелад не схопиться, а великому може з’явитися неприємний присмак і аромат.
  3. Зберігайте домашній мармелад у холодильнику не більше одного тижня, інакше його смак зіпсується.

Рецепт яблучно-грушевого мармеладу

Для початку рекомендуємо спробувати простий “класичний” рецепт на пектині.

Інгредієнти:

  • яблуко сорту “гренні сміт” — 2 шт.;
  • груша — 2 шт.;
  • вода або сухе біле вино — 1 склянка;
  • пектин — 1 ч. л.;
  • цукор — 1 склянка;
  • мелені кориця, гвоздика, мускатний горіх — на власний смак;
  • лимонний сік — на власний смак;
  • невелика кількість рослинної олії.

Приготування:

  1. Підготуйте квадратну або прямокутну форму – викладіть на неї пергаментний папір і змастіть олією.
  2. Видаліть серцевини з яблук та груш і наріжте фрукти невеликими шматочками.
  3. Покладіть фрукти в сотейник чи каструлю з товстим дном, залийте водою чи вином і доведіть до кипіння середньому вогні.
  4. Зменште вогонь до мінімуму, накрийте кришкою каструлю і, періодично помішуючи, тушкуйте фрукти 15–20 хвилин, поки вони не розм’якшаться.
  5. За допомогою блендера перетворите фруктову масу на пюре, пропустіть її через сито або марлю в чисту каструлю.
  6. Додайте в масу прянощі та лимонний сік.
  7. Змішайте половину склянки цукру з пектином в окремій каструлі (для того, щоб вона не злиплася в грудку). Відкладіть.
  8. Додайте до фруктової суміші цукор, що залишився і тушкуйте на середньому вогні 15 хвилин, постійно помішуючи, до легкого загусання. Зніміть з вогню, додайте суміш цукру і пектину і добре збийте віночком.
  9. Знову поставте каструлю на плиту, збільште вогонь і збивайте до повного розчинення цукру близько 2 хвилин. Доведіть до кипіння та перекладіть масу у підготовлену форму.
  10. Коли маса охолоне до кімнатної температури, поставте в холодильник до повного остигання.
  11. Готовий мармелад розріжте на кубики ножем або за допомогою форм. Посипте цукром з обох боків.

Вас також можуть зацікавити новини:

У червні деякі пенсіонери отримають доплату до 3250 гривень

Влада хоче зібрати з українців сотні мільярдів: які податки планують підвищити (відео)

Новое на сайте

  • Статті

Сушена диня замість цукерок: простий рецепт натурального десерту

Бажаєте зберегти аромат та насолоду дині до зими? Сушена диня – це простий та корисний…

18/08/2025 19:59
  • Новини

Соціальні гарантії і пільги для дітей УБД: що належить і як отримати

Діти учасників бойових дій в Україні мають право на цілу низку пільг, які передбачені законом…

18/08/2025 18:34
  • Статті

Повернути гроші за неякісний товар можна: ваші права та дії

Неякісний товар чи погано надана послуга — не привід миритися. Ви маєте право на заміну,…

18/08/2025 17:43
  • Статті

Пенсія під питанням: як відновити стаж, якщо підприємство ліквідовано

Стаж не зник, навіть якщо підприємство давно ліквідовано. Головне – знати, як його відновити.

18/08/2025 16:37
  • Дача

Як підготувати хурму до зими: серпневі секрети садівників

У серпні треба виконати кілька важливих дій, інакше хурма не витримає морозів. Експерт пояснив, які…

18/08/2025 15:16
  • Домашня енциклопедія

Літній хіт: баклажани з фаршем і сиром – зметуть за хвилину

Сезон баклажанів у розпалі – саме час приготувати ароматну та соковиту страву з фаршем, овочами…

18/08/2025 14:12