Раніше ми пропонували вам рецепт дня: оригінальну закуску з листя салату та рису.
Крокети з вареного рису і м’яса
Крокети – кулінарна страва циліндричної або округлої форми з м’ясного фаршу або овочів, обваляних у сухарях та обсмажених у фритюрі. Як начинка іноді використовується картопляне пюре. Крокети спочатку з’явилися у Франції.
Ми ж використуємо для приготування варений рис. Саме він і стане основою крокетів. Крім цього, нам знадобиться сир та варене м’ясо. Крокети вийдуть не лише красивими, але й смачними та ситними.
Інгредієнти
Рис – 1 склянка, бульйон з кісток – 3 склянки, ковбаса – 200-250 грамів (або мелене м’ясо), яйця – 2 штуки, мелені сухарі – 1 столова ложка, чорний перець, петрушка, сіль, рослинна олія – за смаком.
Приготування
- Рис відварити до м’якості в бульйоні (або підсоленій воді), відцідити і злегка охолодити.
- Додати мелену або дрібно нарізану ковбасу (або м’ясо), яйця, борошно, петрушку, чорний перець і посолити за смаком.
- Суміш вимісити і сформувати маленькі ковбаски, які запанірувати в яйці та мелених сухарях і обсмажити в розігрітій олії до утворення золотистого кольору.
Подавати гарячими з соусом на вибір і салатом залежно від сезону.