Такі млинці зметуть зі столу за хвилини: додайте замість молока цей інгредієнт і не пошкодуєте

Этот материал также доступен на русском языке

Блины на ряженке
Часто господині нарікають на те, що млинці рвуться при випіканні або виходять не такими смачними, як хотілося б. Вся справа в одному звичайному інгредієнті, який потрібно додати до тіста замість молока. Результат вас потішить.

Цим інгредієнтом виявилася звичайна ряжанка, ми звикли додавати в тісто на млинці кефір, молоко, але ось ряжанку використовують небагато. А даремно.

Вона не тільки врятує млинці, зробивши їх еластичними, а й надасть їм неймовірний вершковий смак з невеликою кислинкою.

Раніше ми розповідали, як приготувати млинці на дріжжах.

Інгредієнти:

  • 400 мл ряжанки,
  • 300 мл води
  • 2 курячі яйця,
  • 320 г борошна,
  • 2 столові ложки соняшникової олії,
  • 2 столові ложки цукру,
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 1 чайна ложка соди.

Приготування:

  1. Потрібно закип’ятити воду.
  2. Поєднати в глибокій мисці цукор, сіль та яйця, перемішати, щоб не було грудочок.
  3. Підігріти ряжанку до кімнатної температури та влити її до інших продуктів. Додати соду і просіяне борошно, добре розмішати. Краще борошно вводити частинами, щоб маса була однорідною.
  4. Окріп тонким цівком влити в тісто, постійно перемішуючи, додати олію і знову перемішати. Нехай тісто на млинці постоїть хвилин 15, щоб усі інгредієнти потоваришували.
  5. Розігріти сковороду з невеликою кількістю олії та смажити млинці з двох боків до готовності.

Такі млинці можна подавати зі сметаною, варенням, рибою, ікрою, згущеним молоком.

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?