Раніше ми розповідали, як приготувати лінивий медовик.
Інгредієнти:
Для коржів:
- 500 г пшеничного борошна
- 250 г вершкового масла (розтопленого)
- 200 мл холодної води
- 1 яйце
- щіпка солі
Для крему:
- 2 столові ложки борошна, але краще замінити кукурудзяним крохмалем
- 2 жовтки
- 500 мл молока
- ванільний цукор або ваніль
- 100 г вершкового масла
- 100 г цукру
- щіпка солі
- 250 г згущеного молока
Приготування:
- Для приготування коржів змішайте борошно та сіль у великій мисці. Поступово додавайте розтоплене вершкове масло, холодну воду та яйце. Ретельно замішайте до однорідної маси. Розділіть тісто на 8-10 рівних частин.
- Розкачайте кожен шматочок тіста у тонкий коржик і виріжте круги однакового розміру, використовуючи форму або тарілку.
- Приготуйте кожен корж, випікаючи його на розігрітій сковороді без олії приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку. Вони мають стати золотистими та хрусткими. Повторіть цей процес для інших коржів.
- Для приготування крему в сотейнику змішайте цукор, муку, ваніль і поступово додайте молоко, постійно помішуючи. Тримайте на середньому вогні, поки суміш не загусне, постійно помішуючи.
- Перемішайте згущене молоко, з маслом і додайте його в заварний крем. Збивайте до однорідної консистенції. Залишіть крем охолонути.
- Починайте збирати торт, викладаючи корж на блюдо і рівномірно нанісши на нього шар крему. Повторюйте цю процедуру з іншими коржами та кремом.
- З одного коржа зробіть крихту для прикраси торта. Посипте нею боки та верх.
- Поставте торт у холодильник на кілька годин, щоб коржі просочилися кремом і стали м’якими.
Наполеон готовий! Смачного!