Інгредієнти:
- 400 г сиру (не менше 9% жирності)
- 1 куряче яйце
- 3 ст. л. борошна
- 3 ст. л. цукру
- 3-4 ст. л. соняшникової олії для смаження
- 1 щіпка солі
- 1 пакетик ванільного цукру
Приготування:
- Сир потрібно перекласти в невелику скляну або пластикову миску. Додати щіпку солі, одне яйце, 3 ст. л. цукру та ванільний цукор. Перемішати до однорідної маси.
- До отриманої сирної суміші додати 3 ст. л. пшеничного борошна. Якщо сир виявився досить мокрим, то додати на одну столову ложку борошна більше. Але важливо не переборщити з борошном, інакше сирники будуть твердими та забитими.
- Потрібно змочити руки у воді або олії і сформувати невеликі кульки діаметром 3-4 см. Приплюснути їх руками, щоб вийшли гарні невеликі сирники.
- Запанувати їх у борошні.
- Розігріти сковороду з олією на середньому вогні. Обсмажувати сирники по 2-3 хвилини з кожного боку до утворення золотистої скоринки.
- Готові сирники зверху можна посипати пудрою і подавати зі сметаною або улюбленим варенням.
Раніше ми розповідали, як приготувати сирники в духовці.