Домашня енциклопедія

Готуємо смачно: яблучна шарлотка суперничає із тортом

Яблучна шарлотка

Яблука – 5 штук, яйця – 3 штуки, борошно – 100 грамів, вершкове масло – 10 грамів, цукор – 1 столова ложка, кориця – 1/2 чайної ложки, панірувальні сухарі – 2 столові ложки, волоські горіхи – за бажанням.

Приготування

  • Яблука добре помити, видалити серцевину і нарізати великими часточками.
  • Збити яйця з цукром, щоб вони збільшилися у кілька разів.
  • Просіяти борошно двічі, потім додати акуратно в яєчну суміш і перемішати.
  • Волоські горіхи порубати ножем.
  • Форму для запікання змастити вершковим маслом, присипати панірувальними сухарями.
  • Викласти яблука, присипати корицею, зверху вилити тісто, посипати горіхами і відправити у духовку на 40 хвилин при 180 градусах.

Новое на сайте

  • Новини

Нові правила карткових платежів: що змінюється для українців з жовтня

З 1 жовтня в Україні набувають чинності нові правила карткових платежів. Українці побачать більше деталей…

02/10/2025 19:07
  • Новини

Нові обов’язки для мешканців багатоповерхівок: візити інспекторів стануть регулярними

Лічильники під контролем держави. Що тепер зобов’язані робити власники квартир?

02/10/2025 18:44
  • Новини

Українців залишиться 25 мільйонів: що кажуть експерти

Інститут демографії та соціальних досліджень попереджає: демографічна криза поглиблюється. Як війна та міграція змінюють Україну?

02/10/2025 17:55
  • Статті

Як перевірити автора перед оплатою — поради з досвіду студентів

Замовлення дипломної роботи — відповідальний крок, адже від якості виконання залежить не лише оцінка, але…

02/10/2025 17:17
  • Новини

Українцям відшкодують комуналку: хто і скільки отримає грошей на оплату послуг

Додаткові виплати на зиму. Як працює програма щомісячної допомоги для родин?

02/10/2025 16:55
  • Статті

Які чашки новорічні найкраще дарувати до свята?

Для багатьох Новий рік – це особливий час, наповнений очікуванням чудес, сімейними традиціями та символічними…

02/10/2025 16:19