За вмістом вітаміну С ця ягода входить до списку найнасиченіших аскорбіновою кислотою природних продуктів.
Крім того, у смородині багато різних кислот та ефірних олій, а також пектину, який захищає шлунок і служить живильним середовищем для корисної мікрофлори.
хоча інших вітамінів та мінералів у чорній смородині не надто багато, вони перебувають у такому поєднанні, що посилюють дію одне одного.
Також ягоди смородини благотворно впливають на здоров’я серця та судин – вони розріджують кров, знижуючи ризик тромбозів.
Однак лікарі попереджають, що при тромбозах за один прийом велику кількість чорної смородини їсти не можна, оскільки вона може спровокувати відрив тромбу.
Незважаючи на те, що чорна смородина вважається однією з найкорисніших ягід, вживати її потрібно в обмежених кількостях – за один прийом можна з’їдати не більше 100 г ягід. Краще це робити після їди, щоб кислоти не подразнювали слизову оболонку шлунка.
Чорна смородина протипоказана людям із захворюваннями шлунка, підшлункової залози, а також алергікам.
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…
Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…
Вже з 1 грудня 2024 року клієнтів "Ощадбанку" очікують суттєві нововведення. Чи стануть послуги банку…
Фінансовий ліміт на один подарунок становить 1500 грн. Фото листів будуть публікуватися на сторінці фонду…
Використання перев'язувальних матеріалів, бинтів та ранозагоювальних засобів є важливою частиною медичної практики та першої допомоги.…
Деякі українці, які постраждали через війну, можуть розраховувати на певні пільги від держави.