До його складу входять вітамін А та вітамін К, а також магній, калій, кальцій, йод та залізо. Крім того, шпинат має заспокійливі властивості і вдвічі знижує ризик розвитку раку – він багатий на речовини, які нейтралізують канцерогени.
Цей овоч корисний тим, хто страждає на цукровий діабет, недокрів’я, гіпертонію, остеопороз, захворювання нервової системи, запори і метеоризм. Також шпинат корисний для здоров’я очей.
Але, як у будь-якого продукту, шпинат має і протипоказання. Його небажано вживати тим, хто страждає на сечокам’яну хворобу, подагру, артрит, хвороби печінки.
Вживати шпинат в їжу найкраще свіжим, тобто протягом одного-двох днів після покупки.
Зі свіжого шпинату можна готувати будь-які салати, а щоб він став м’якшим, його можна обдати окропом.
А заморожений шпинат краще використовувати для приготування різних страв і як гарнір.
Клієнти “Ощадбанку” скаржаться на блокування пенсійних карток. У фінустанові розкрили ключові причини таких випадків і…
“Київстар” піднімає ціни. Що зміниться для абонентів 60+ у наступному місяці?
Корупційний скандал навколо “Енергоатому” привів до політичної кризи в Україні. Депутати владної коаліції вимагають повного…
Червона нитка давно стала популярним аксесуаром, який носять на зап’ясті діти й дорослі. Комусь вона…
Проїзд безплатно чи за тарифом? Як зміняться “транспортні” пільги для літніх людей в наступному місяці?
66-річний Степан Гіга на піку популярності скасовує концерти. Попри те, що його пісні вірусно розлітаються…