Домашня енциклопедія

Який шпинат корисніший – сирий чи тушкований?

До його складу входять вітамін А та вітамін К, а також магній, калій, кальцій, йод та залізо. Крім того, шпинат має заспокійливі властивості і вдвічі знижує ризик розвитку раку – він багатий на речовини, які нейтралізують канцерогени.

Цей овоч корисний тим, хто страждає на цукровий діабет, недокрів’я, гіпертонію, остеопороз, захворювання нервової системи, запори і метеоризм. Також шпинат корисний для здоров’я очей.

Але, як у будь-якого продукту, шпинат має і протипоказання. Його небажано вживати тим, хто страждає на сечокам’яну хворобу, подагру, артрит, хвороби печінки.

Вживати шпинат в їжу найкраще свіжим, тобто протягом одного-двох днів після покупки.

Зі свіжого шпинату можна готувати будь-які салати, а щоб він став м’якшим, його можна обдати окропом.

А заморожений шпинат краще використовувати для приготування різних страв і як гарнір.

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на вівторок, 20 травня

20 травня у більшості областей, окрім північних, знову буде дощ. У вівторок буде ще волого,…

19/05/2025 22:42
  • Новини

Магнітні бурі на вівторок, 20 травня 2025 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

19/05/2025 22:19
  • Статті

Найкраща добавка до м’яса, салатів та закусок: а ви вмієте її готувати?

Мариновані овочі - чудова добавка до будь-яких закусок.

19/05/2025 21:55
  • Новини

Шахраї розсилають фальшиві квитанції за комуналку

 У різних регіонах почали з'являтись підроблені платіжки за комунальні послуги.

19/05/2025 21:16
  • Статті

Що робити, якщо пригоріла каша: поради досвідчених кухарів

Трохи відволіклися – і з кухні долинає запах пригорілої страви. І яєчня, і м'ясо, і…

19/05/2025 20:29
  • Статті

Як зберегти голос у поважному віці: поради лікаря-фоніатра і реальні історії

Хвороби, операції, стреси, перевтома – все це позначається на силі й тембрі голосу, може навіть…

19/05/2025 19:38