До його складу входять вітамін А та вітамін К, а також магній, калій, кальцій, йод та залізо. Крім того, шпинат має заспокійливі властивості і вдвічі знижує ризик розвитку раку – він багатий на речовини, які нейтралізують канцерогени.
Цей овоч корисний тим, хто страждає на цукровий діабет, недокрів’я, гіпертонію, остеопороз, захворювання нервової системи, запори і метеоризм. Також шпинат корисний для здоров’я очей.
Але, як у будь-якого продукту, шпинат має і протипоказання. Його небажано вживати тим, хто страждає на сечокам’яну хворобу, подагру, артрит, хвороби печінки.
Вживати шпинат в їжу найкраще свіжим, тобто протягом одного-двох днів після покупки.
Зі свіжого шпинату можна готувати будь-які салати, а щоб він став м’якшим, його можна обдати окропом.
А заморожений шпинат краще використовувати для приготування різних страв і як гарнір.
В Ощадбанку нагадали, що при розрахунках через касу клієнтам необхідно враховувати як комісії, так і…
Данило Гетьманцев заявив, що індексація не покриває інфляцію та посилює соціальну несправедливість.
Міністерство юстиції України нагадує: якщо ви придбали нерухомість до цього року, зареєструйте своє право у…
У проєкті Держбюджету на 2026 рік нарешті переглянули розмір прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати,…
Поки сім'я у вихідні ще ніжиться в ліжку, можна приготувати швидкий і незвичайний сніданок. Любите…
4 жовтня газеті «На пенсії» 20 років. За цей час вона стала надійним другом і…