Інгредієнти:
- картопля – 2 шт.,
- вода – 350 мл,
- борошно – 280-300 г,
- пресовані дріжджі – 15 г,
- цукор – 2 столові ложки,
- сіль – 1/2 чайної ложки,
- олія – 3 столові ложки.
Приготування:
- Картоплю нарізати невеликими шматочками і відварити до м’якості.
- Злити картопляний відвар в окрему ємність (потрібно 200 мл відвару).
- З картоплі зробити пюре, додати відвар і перемішати до однорідності.
- Остудити суміш до кімнатної температури та перелити в миску.
- Додати сіль, цукор і добре перемішати.
- Ввести дріжджі та олію (2 ложки) і знову перемішати.
- Порціями всипати борошно і замісити тісто.
- Злегка змастити тісто та чисту глибоку ємність олією.
- Викласти тісто в миску, накрити плівкою і залишити в теплому місці на півгодини.
- Потім обім’яти тісто, знову накрити плівкою і залишити ще на півгодини.