Інгредієнти:
хек – 1 кг,
цибуля – 1 шт.,
помідори – 1 шт.,
молоко – 200 мл,
часник – 1 зубчик,
лимон – 1 шт.,
зелень, порошок паприки, куркуми, імбиру, сіль та перець – за смаком.
Приготування:
- Філе хека нарізати невеликими шматочками та скласти у глибоку миску. Посипати сіллю, куркумою та полити лимонним соком. Добре перемішати та залишити маринуватися на півгодини.
- Помідори, цибулю та часник дрібно нарізати. У сковороді розігріти олію та обсмажити до світлого золотистого кольору цибулю та часник.
- Додати нарізані кубиками помідора. Приправити меленою паприкою та меленим імбиром. Тушкувати на вогні ще дві хвилини.
- В сковороду до овочів влити молоко чи вершки. Готувати соус протягом 10 хвилин. Потім додати філе хеку і тушкувати рибу до готовності. Посолити та поперчити.
Подавати з відвареною картоплею або рисом, зверху посипати рубаною зеленню.
Молоко можна замінити звичайним бульйоном або кип’яченою водою, додавши спецій та приправ, вершкове масло або тертий плавлений сир.
Нагадаємо, раніше ми давали рецепт приготування лаваша в домашніх умовах.