П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк зберігати і використовувати мускатний горіх?

Як зберігати і використовувати мускатний горіх?

Этот материал также доступен на русском языке
Багато які страви для святкування Нового року неможливо приготувати без використання мускатного горіха.

ЗБЕРІГАННЯ

Роблячи вибір між меленим мускатним горіхом і цілим, по можливості
віддавайте перевагу цілому. У неподрібненому вигляді прянощ може зберігатися дуже
довго і при цьому не втрачати своїх смакових і ароматичних властивостей. Мелений
мускатний горіх треба тримати строго в герметичній тарі, подалі від джерел світла та
вологи.

ЗАСТОСУВАННЯ

1. У м’ясні та рибні страви, а також у супи, мускатний горіх слід додавати наприкінці
готування, щоб він дав лише аромат, але не гіркоту.
2. Якщо ви готуєте каву в турці, покладіть дрібку прянощі разом із меленим зерном та
іншими приправами на самому початку, перед тим як налити воду.
3. Щоб збагатити аромат випічки, мускатний горіх потрібно додавати разом з іншими
приправами в тісто на етапі замішування. Однак можна присипати здобу сумішшю
прянощів безпосередньо перед випіканням.

Читайте також: Чи можна зберігати овочі на балконі взимку?

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні