Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаГрошіМешканцям двох областей виплатять допомогу у сумі від 3318 гривень: заявку потрібно...

Мешканцям двох областей виплатять допомогу у сумі від 3318 гривень: заявку потрібно подати до 1 вересня

Этот материал также доступен на русском языке
Українцям, які постраждали через війну, продовжують виплачувати грошову допомогу. У Кабінеті Міністрів України повідомили, що наразі триває обробка заяв на виплату кожному домогосподарству понад 3000 гривень.

Ці виплати стосуються жителів Херсонщини та Миколаївщини, які постраждали через підрив на Каховській ГЕС та втратили врожай.

Наразі подано понад 340 заявок, погоджено виплати на 2,7 млн грн.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 22 серпня.

«Майже 565 млн грн ми направили на компенсації по 5 тис. грн кожному потерпілому від підриву росією Каховської ГЕС. 17,5 тис. осіб подали відповідні заявки, вже виплатили 54,6 млн грн компенсацій. Прийом заявок триватиме до кінця жовтня, щоб встигли всі, хто потребує підтримки», — підкреслив глава уряду.

Як зазначив прем’єр-міністр, ще 1,3 млрд грн уряд виділив на відновлення пошкодженого та зруйнованого житла у зоні наслідків російського теракту.

Він наголосив, що люди у Миколаївській та Херсонській областях матимуть ресурси для ремонту своїх будинків до зими. Загалом на всі заходи, пов’язані з наслідками підриву ГЕС, уряд виділив 4,6 млрд грн. За словами Прем’єр-міністра, з них майже 32% уже витрачено на фінансування робіт та виплату компенсацій.

Заявки на фінансову допомогу приймаються до 1 вересня

Допомога надається фізичним особам Миколаївської та Херсонської областей, які мають у власності земельну ділянку для ведення особистого сільського господарства та/або для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд, та/або земельну ділянку для індивідуального садівництва.

Розмір допомоги становить 3318 грн за одну сотку землі, на якій втрачено врожай овочів.

При цьому допомога надається на площу не більше 20 соток у Миколаївській області (66 360 грн) та не більше 30 соток у Херсонській області (99 540 грн).

Для отримання виплати потрібно підтвердити право власності на земельну ділянку витягом із Держреєстру прав на нерухоме майно, державним актом на право приватної власності на землю або державним актом на право власності на земельну ділянку.

До 1 вересня слід подати до комісії заяву та копію документа, що підтверджує право власності на землю. Комісія на підставі актів обстежень земельних ділянок визначає суму допомоги, складає перелік та передає його обласним військовим адміністраціям, які до 1 жовтня ухвалюють рішення про нарахування допомоги.

Раніше ми розповідали, кому  з ВПО з 1 вересня буде припинено виплату.

Нове на сайті