Середа, 25 Вересня, 2024
ГоловнаДачаУсього дві таблетки на вазон - і ваші кімнатні рослини цвістимуть без...

Усього дві таблетки на вазон – і ваші кімнатні рослини цвістимуть без зупинки

Этот материал также доступен на русском языке
Кімнатні рослини люблять вередувати, то погано ростуть, то погано цвітуть. Але вихід є. Врятувати ситуацію допоможе препарат, який є у кожній аптечці.

Не потрібно купувати дорогі засоби, всього дві таблетки на вазон і ваші рослини знову радуватимуть вас смарагдовим листям і пишним цвітінням.

Таке підживлення підходить для квітучих кімнатних вазонів.

Раніше ми розповідали, чим підгодувати герань.

Звичайно, для примх у кімнатних рослин є безліч причин: то повітря сухе, то занадто вологе, то холодно, то спекотно, то сонця не вистачає або, навпаки, його багато.

Щоб рослини були стійкими та не страждали від змін навколишнього середовища, підживіть їх активованим вугіллям.

На один вазон досвідчені квіткарі радять взяти 2 пігулки. Їх потрібно потовкти в борошно і поступово посипати ґрунт у горщику, а потім зробити полив.

Вугілля допоможе прибрати з ґрунту шкідливі речовини, а також якщо ґрунт має високу кислотність, то таблетки активованого вугілля її теж прибирають, а точніше нейтралізують.

Важливо відзначити, що вугілля гальмує розвиток патогенних процесів у ґрунті.

Якщо вазон у вас великий, наприклад, понад 5-7 л, краще взяти 4 таблетки.

Також можна зробити полив водою з активованим вугіллям. Для цього 1 таблетку потрібно потовкти і розчинити в 0,5 л води кімнатної температури та полити рослини, це альтернатива сухому внесенню таблеток. Поєднувати один і інший спосіб не потрібно.

І ще один важливий момент, якщо рослини люблять кислий ґрунт, то активоване вугілля краще не вносити, оскільки воно знижує кислотність.

Читайте такожЧи можна влаштовувати душ фіалкам: що думають про це досвідчені квітникарі

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні