Субота, 29 Червня, 2024
ГоловнаДачаЧас посадки ще не закінчився: що можна посадити на городі в липні

Час посадки ще не закінчився: що можна посадити на городі в липні

Этот материал также доступен на русском языке
В середині літа все ще можна садити деякі культури на городі та отримати врожай. Розповідаємо, які саме.

Середина літа, як правило, у багатьох асоціюється вже зі збиранням урожаю, проте ще не пізно і посадити деякі культури. Розповідаємо, що можна посадити у липні на городі та розраховувати на добрий урожай.

Раніше ми розповідали, як захистити рослини на городі від спеки.

У липні дозріває молода морква та картопля, а також цибуля та часник. Якщо ви зібрали врожай цих культур, на місці цілком можна висадити інші.

Кріп

Кріп можна підсівати кожні 2-3 тижні протягом усього літа. Головне, городнику не потрібно забувати заздалегідь замочувати насіння. Кріп потрібно сіяти на добре освітленій сонцем ділянці, у добре підживлений ґрунт. Найкраще для рослини підходять перегній та нітроамофоска. Також важливо вчасно проріджувати сходи.

Крес-салат

Період дозрівання крес-салату — лише два тижні, тому його можна сіяти кілька разів за сезон. Але пам’ятайте, що такі терміни стосуються лише вирощування зелені. Якщо хочете отримати дорослий продукт, доведеться зачекати на місяць. Важливо також не забувати про проріджування та поливання, адже крес-салат любить зволожений ґрунт.

Шпинат

Для вирощування шпинату потрібно менше місяця. Перед посівом насіння рослини потрібно замочити на кілька годин. Вже за тиждень він зійде, а ще за два тижні можна буде збирати врожай.

Рукола

Щоб посіяти руколу, потрібно попередньо внести в ґрунт комплексне добриво, після чого посіяти насіння і добре полити його. Уже за 5-6 днів з’являться перші сходи. Руколу можна їсти навіть у вигляді мікрогрина, але можна й кілька тижнів почекати – тоді вона зросте більшою.

Редиска

Для посіву редиски потрібно попередньо збагатити ґрунт азотним добривом. Редиска можна підсівати кожні два тижні майже протягом усього літа — вона формується лише за 3-4 тижні. Щоб редиска не гірчила і була соковитою, потрібно стежити за поливом.

Вас також можуть зацікавити новини:

Частина українців залишаться без пенсій у липні: кому їх не виплатять

Пенсіонер VS Пенсійний фонд: чий бік ухвалив Верховний суд у справі про реформу 2017 року (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні