Субота, 6 Липня, 2024
ГоловнаДачаМісячний посівний календар на червень 2024 року: в які дні краще проводити...

Місячний посівний календар на червень 2024 року: в які дні краще проводити роботи в саду та на городі

Этот материал также доступен на русском языке
Червень — дуже активний місяць для дачників та городників. Місячний посівний календар підкаже найсприятливіші дні для проведення садово-городніх робіт.

Перший літній місяць —  активний період для садово-городніх робіт. Потрібно посадити пізні сорти рослин, підгодувати грядки, забезпечити правильний догляд за молодими саджанцями, знищити небезпечні шкідники та бур’яни. Також настав час для посадки літніх квітів та обрізки дерев та кущів.

Загалом потрібно добре попрацювати, щоб отримати хороший урожай. Не забувайте враховувати вплив Місяця – обов’язково заглядайте у посівний календар і роботи будуть розплановані максимально грамотно.

Раніше ми розповідали, яке підживлення найкраще вносити для аґрусу.

Місячний посівний календар на червень 2024 року

1-2 червня — сприятливі дні для обробки ділянки від шкідників та бур’янів, боротьби із захворюваннями квітів та дерев, посадки полуниці та малини. Також у ці дні можна розпушити ґрунт, видалити зайві саджанці, обрізати хворі та сухі частини рослин. У ці дні не варто поливати та підгодовувати рослини, а також садити овочі.

3-4 червня — сприятливий період для посадки будь-яких овочів, зернових культур, зелені, салатів та плодових дерев, замочування та обробки насіння, заготівлі живців для щеплень, збирання врожаю полуниці. Внесені в ці дні підживлення будуть вдвічі кориснішими. Потрібно бути обережним з корінням і стеблами рослин — у разі пошкоджень вони гояться довше звичайного.

5-7 червня — дні молодика — вважаються несприятливими для будь-яких видів робіт.

8-10 червня сприятливі дні для пересадки у відкритий ґрунт розсади, посадки плодових дерев і квітів на клумбі та підвіконні, посіву зернових культур, догляду за виноградом, ягідними чагарниками та трояндами, внесення підгодівель та поливів рослин. Не рекомендується застосовувати пестициди та отрутохімікати.

11-14 червня – не надто сприятливі дні для посіву овочів. У ці дні можна садити ягідні чагарники, плодові дерева, горіхи і виноград, підстригати газон і живопліт, обрізати хворі гілки та зайві пагони, білити і прищеплювати дерева, підгортати картоплю, збирати полуницю та прянощі. Дні вважаються невдалими для пересадки та підгодовування рослин, замочування насіння, розмноження рослин корінням.

15-17 червня — вкрай сприятливі дні для посадки плодових рослин і квітів, обрізки, пересадження та щеплення рослин, збирання врожаю ранніх овочів та зелені. У ці дні потрібно утриматися від рясного поливу рослин та добрива їх органікою.

18-20 червня — сприятливі дні для посадки будь-яких рослин, особливо з кучерявими стеблами і ліанами (бобових, винограду, клематису, жимолості), вічнозелених рослин і живоплоту. У саду рекомендується провести обприскування дерев та кущів, обрізку крон, заготівлю живців, мульчування пристовбурових кіл, заготівлю живців. Вносити підживлення можна для квітів та чагарників, але не для овочів.

21-23 червня — несприятливі для будь-яких робіт дні повного місяця.

24-25 червня у ці дні рекомендується здійснювати посадку культур, які зимуватимуть у ґрунті, збирати перший урожай, боротися з бур’янами, комахами та гризунами-шкідниками, хворобами. Сприятливими ці дні будуть і для догляду за клумбою та кімнатними квітами, рясного поливу та підживлення рослин. Обрізка рослин і травмування коренів небажано, оскільки рослини довго гояться.

26-28 червня — вкрай родючі дні. Присвятіть їх посадці будь-яких рослин, пересадці квітів з горщика на клумбу, прополюванню, підгортання та мульчування рослин, збирання врожаю для тривалого зберігання. Жнива також сприятливі для експериментів — вирощування нових рослин, схрещування сортів та посадки тропічних квітів та фруктів.

29-30 червня невдалі дні для посівів та пересадки рослин на нове місце, але сприятливі для догляду за ділянкою, збирання та прополювання бур’янів, обрізання вусів полуниці та зайвих пагонів винограду, обприскування саду від шкідників, боротьби із захворюваннями рослин та проведення оздоровчих процедур.

Вас також можуть зацікавити новини:

Як змінився розмір пенсії з інвалідності: чого чекати у червні

Чи законно знижують розмір пенсії: які є хитрощі та нюанси при нарахуванні (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні