Субота, 27 Липня, 2024
ГоловнаДачаКріп та петрушка порадують просто рекордним урожаєм: стільки зелені у вас ще...

Кріп та петрушка порадують просто рекордним урожаєм: стільки зелені у вас ще точно не було

Этот материал также доступен на русском языке
Кріп та петрушку найчастіше вирощують на своїх присадибних ділянках городники. Однак не завжди ці зелені культури радують добрим урожаєм.

1. Посів старого насіння. Схожість насіння кропу та петрушки – максимум три роки.

Раніше ми розповідали, як виростити кріп на підвіконні.

2. Неправильне замочування. Найбільш оптимальним варіантом для цих рослин є замочування в гарячій воді при температурі не вище 50 градусів, замочування у перекису водню протягом 3-5 хвилин або в горілці з подальшим промиванням водою.

3. Нерівномірний розподіл. Для того щоб насіння лягло рівно (по глибині) і одночасно сходило, його необхідно висівати на тверду поверхню. Тому канавки формують торцем підходящої дошки обріза.

4. Глибоке загортання. Кріп і деякі сорти петрушки чудово розмножуються самосівом, тому кількох сантиметрів достатньо для закладення насіння ґрунтом.

5. Невідповідне місце посіву. Петрушка та кріп потребують постійного сонячного освітлення, не переносять навіть часткового затінення.

6 Загущені посіви. Якщо ґрунт щільний, погано структурований, слабо удобрений, то загущені посіви призводять до пожовтіння зелені. Тут без проріджування не обійтися.

7. Азотне голодування. Зелені культури відносяться до тих рослин, які активно накопичують нітрати, тому вносьте азотне добриво дозовано, а краще використовуйте органіку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні