А зважаючи на те, що сонячних днів на Херсонщині не менше, ніж, наприклад, в Узбекистані, наші фермери готові гідно позмагатися у вирощуванні від початку узбецької продукції – солодких і запашних динь. Так, цього року херсонські фермери вперше почали вирощувати нові сорти баштанних, а саме три нові сорти динь: Месура F1, Портенто F1 і Бравура F1.
– Це нові гібридні сорти динь, вони скоростиглі (період дозрівання становить близько 75-85 днів), стійкі до різних шкідників, добре транспортуються і мають тривалий термін зберігання після збирання (понад 14 днів) без втрати товарного вигляду. Ці сорти мають дуже цікавий зовнішній вигляд порівняно зі звичайними сортами, а також хороші смакові властивості, – розповідає фермерка Оксана Попик.
Якість нового врожаю динь та його споживчу привабливість херсонські аграрії планують перевірити на курортах рідної Херсонщини.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, чим корисна черешня.
Джерело: Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва
Благодійна організація надає нову гуманітарну допомогу. Як зареєструватися.
Росія вночі атакувала Україну безпілотниками. Українські воїни активними діями завдають окупаційним військам втрати у живій…
Як уникнути затримки пенсійних виплат власникам карток "ПриватБанку".
6 травня в Україні святкують День піхоти Збройних сил України та Міжнародний день без дієт.…
Кожна господиня завжди у пошуку цікавих та смачних рецептів. Сьогодні розповідаємо, як приготувати закуску, яку…
Усі ми знаємо, що для хорошого врожаю будь-яку культуру потрібно удобрювати. Стосується це і цибулі.…