А зважаючи на те, що сонячних днів на Херсонщині не менше, ніж, наприклад, в Узбекистані, наші фермери готові гідно позмагатися у вирощуванні від початку узбецької продукції – солодких і запашних динь. Так, цього року херсонські фермери вперше почали вирощувати нові сорти баштанних, а саме три нові сорти динь: Месура F1, Портенто F1 і Бравура F1.
– Це нові гібридні сорти динь, вони скоростиглі (період дозрівання становить близько 75-85 днів), стійкі до різних шкідників, добре транспортуються і мають тривалий термін зберігання після збирання (понад 14 днів) без втрати товарного вигляду. Ці сорти мають дуже цікавий зовнішній вигляд порівняно зі звичайними сортами, а також хороші смакові властивості, – розповідає фермерка Оксана Попик.
Якість нового врожаю динь та його споживчу привабливість херсонські аграрії планують перевірити на курортах рідної Херсонщини.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, чим корисна черешня.
Джерело: Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва
Стартувала реєстрація на отримання нових виплат для українців.
Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…
Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…
Вже з 1 грудня 2024 року клієнтів "Ощадбанку" очікують суттєві нововведення. Чи стануть послуги банку…