А зважаючи на те, що сонячних днів на Херсонщині не менше, ніж, наприклад, в Узбекистані, наші фермери готові гідно позмагатися у вирощуванні від початку узбецької продукції – солодких і запашних динь. Так, цього року херсонські фермери вперше почали вирощувати нові сорти баштанних, а саме три нові сорти динь: Месура F1, Портенто F1 і Бравура F1.
– Це нові гібридні сорти динь, вони скоростиглі (період дозрівання становить близько 75-85 днів), стійкі до різних шкідників, добре транспортуються і мають тривалий термін зберігання після збирання (понад 14 днів) без втрати товарного вигляду. Ці сорти мають дуже цікавий зовнішній вигляд порівняно зі звичайними сортами, а також хороші смакові властивості, – розповідає фермерка Оксана Попик.
Якість нового врожаю динь та його споживчу привабливість херсонські аграрії планують перевірити на курортах рідної Херсонщини.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, чим корисна черешня.
Джерело: Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва
Цей рецепт — справжня знахідка: всього кілька інгредієнтів, мінімум зусиль і сковорода — і ви…
Міністерство соцполітики провело чергову зустріч з МВФ, на якій обговорили ключові елементи майбутньої пенсійної системи.
З’явився новий спосіб подання показань лічильників для розрахунку за комунальні послуги. Що треба знати.
Юрист пенсіонерів Михайло Вулах пояснює, хто має право на обов’язкову частку у спадщині, як її…
Деякі споживачі зможуть значно зекономити на електроенергії. Хто та скільки платитиме в грудні.
В Україні триває прийом заявок на отримання грошової допомоги в межах програми "Зимова підтримка". Розповідаємо,…