Статті

Здорове харчування з бананами: два простих та смачних рецепти

Ключові тези:

  • Користь бананів – у їхньому багатому вмісті калію, який підтримує роботу серця та судин.
  • Банани – чудова їжа для здорового харчування: не містять жирів та солі, м’яко впливають на шлунок.
  • При цукровому діабеті та надмірній вазі важливо обмежувати споживання та вибирати зелені банани.

Користь бананів важко переоцінити. У них міститься багато калію, який підтримує нормальний артеріальний тиск та стан серцево-судинної системи. При захворюваннях шлунково-кишкового тракту банани саме те, що потрібне. Вони не містять жиру і солі, а тому – це один із найздоровіших перекусів.

Ми розповідали: Жовті, зелені або з цятками: які банани найсмачніші та найкорисніші.

Однак слід пам’ятати, якщо у вас є зайва вага або ви страждаєте на цукровий діабет, вживання плодів слід обмежити і віддавати перевагу зеленим.

Тож обирайте згідно з цими рекомендаціями банани і спробуйте урізноманітнити своє меню за допомогою нових рецептів.

Бананові сирники

Інгредієнти

  • Сир – 300 грамів,
  • пшеничне борошно – 3 столові ложки,
  • цукор (за бажанням) – 1 столова ложка,
  • яйце – 1 штука,
  • стиглий банан – 1 штука,
  • ванілін,
  • соняшникова олія для смаження – 2-3 столові ложки.

Приготування

  1. Розім’яти сир з яйцем і цукром до однорідної маси.
  2. До отриманої маси додати борошно та ванілін, розмішати. Тісто має вийти пластичним і добре тримати форму. За необхідності додати ще трохи борошна.
  3. Банан очистити від шкірки, нарізати на кружечки товщиною 5-6 міліметрів.
  4. З сирної основи сформуйте плаский сирник. У його центр покладіть 1-2 кружечки банану.
  5. Загорніть краї сирника, щоб банан опинився всередині.
  6. Смажити на розігрітій сковорідці з обох боків до рум’яної скоринки.

Вівсяні оладки з бананом

Інгредієнти

  • Вівсяні пластівці – 100 грамів,
  • яйце – 1 штука,
  • кефір 2,5% – 200 мілілітрів,
  • банан – 1 штука,
  • сода або розпушувач – 1 чайна ложка,
  • цукор (за бажанням) – 40 грамів,
  • олія соняшникова – 2 столові ложки.

Приготування

  1. Вівсяні пластівці подрібнити у блендері.
  2. Банан почистити, розім’яти виделкою до стану пюре, додати до вівсянки.
  3. До суміші додати кефір, яйце, сіль, цукор, соду.
  4. Збити.
  5. Додати половину олії, перемішати.
  6. Смажити на добре розігрітій сковорідці.
  7. Подавати з медом або сметаною.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Статті

Про страшні «Казки баби Гавришихи», Хелловін та окупантів: містичні історії від письменника-добровольця

У його книгах оживають русалки, відьми та чорні коти, а поряд — солдати, окупанти та…

30/10/2025 20:53
  • Новини

Скільки нас залишилося: експерт розповіла як скоротилося населення України за час війни

Мільйони за кордоном і невідомо скільки в окупації. Фахівець назвала актуальні демографічні цифри на кінець…

30/10/2025 19:58
  • Новини

Які свята відзначаємо у листопаді: церковні, державні та професійні дати

Які свята відзначаємо у листопаді? Цей місяць поєднує важливі духовні, державні та професійні дати —…

30/10/2025 19:38
  • Новини

Як поновити втрачені документи про право власності: роз’яснення Мін’юсту

Якщо ви втратили документи про право власності, не поспішайте панікувати. Мін'юст роз'яснив, як швидко та…

30/10/2025 19:12
  • Новини

Ціни на курятину зростуть: скільки заплатимо взимку

Куряче м'ясо в Україні буде дорожчати. Експерти пояснили чому і наскільки.

30/10/2025 18:50
  • Новини

Заважають дерева сусідів: куди скаржитися і де допоможуть

Сусіди посадили дерева вздовж паркану, і тепер гілки заважають. Що робити, якщо домовитись не вдається?…

30/10/2025 18:19