Статті

Здорове харчування з бананами: два простих та смачних рецепти

Ключові тези:

  • Користь бананів – у їхньому багатому вмісті калію, який підтримує роботу серця та судин.
  • Банани – чудова їжа для здорового харчування: не містять жирів та солі, м’яко впливають на шлунок.
  • При цукровому діабеті та надмірній вазі важливо обмежувати споживання та вибирати зелені банани.

Користь бананів важко переоцінити. У них міститься багато калію, який підтримує нормальний артеріальний тиск та стан серцево-судинної системи. При захворюваннях шлунково-кишкового тракту банани саме те, що потрібне. Вони не містять жиру і солі, а тому – це один із найздоровіших перекусів.

Ми розповідали: Жовті, зелені або з цятками: які банани найсмачніші та найкорисніші.

Однак слід пам’ятати, якщо у вас є зайва вага або ви страждаєте на цукровий діабет, вживання плодів слід обмежити і віддавати перевагу зеленим.

Тож обирайте згідно з цими рекомендаціями банани і спробуйте урізноманітнити своє меню за допомогою нових рецептів.

Бананові сирники

Інгредієнти

  • Сир – 300 грамів,
  • пшеничне борошно – 3 столові ложки,
  • цукор (за бажанням) – 1 столова ложка,
  • яйце – 1 штука,
  • стиглий банан – 1 штука,
  • ванілін,
  • соняшникова олія для смаження – 2-3 столові ложки.

Приготування

  1. Розім’яти сир з яйцем і цукром до однорідної маси.
  2. До отриманої маси додати борошно та ванілін, розмішати. Тісто має вийти пластичним і добре тримати форму. За необхідності додати ще трохи борошна.
  3. Банан очистити від шкірки, нарізати на кружечки товщиною 5-6 міліметрів.
  4. З сирної основи сформуйте плаский сирник. У його центр покладіть 1-2 кружечки банану.
  5. Загорніть краї сирника, щоб банан опинився всередині.
  6. Смажити на розігрітій сковорідці з обох боків до рум’яної скоринки.

Вівсяні оладки з бананом

Інгредієнти

  • Вівсяні пластівці – 100 грамів,
  • яйце – 1 штука,
  • кефір 2,5% – 200 мілілітрів,
  • банан – 1 штука,
  • сода або розпушувач – 1 чайна ложка,
  • цукор (за бажанням) – 40 грамів,
  • олія соняшникова – 2 столові ложки.

Приготування

  1. Вівсяні пластівці подрібнити у блендері.
  2. Банан почистити, розім’яти виделкою до стану пюре, додати до вівсянки.
  3. До суміші додати кефір, яйце, сіль, цукор, соду.
  4. Збити.
  5. Додати половину олії, перемішати.
  6. Смажити на добре розігрітій сковорідці.
  7. Подавати з медом або сметаною.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Після холоду — потепління: прогноз погоди по регіонах України на 15 грудня

Погода в Україні після холодних днів різко зміниться. Синоптики попереджають про потепління, але радять бути…

14/12/2025 22:00
  • Новини

Космічна погода змінюється: чого чекати від магнітної бурі 15 грудня

Магнітні бурі є частиною космічної погоди й виникають через активність Сонця та викиди корональної маси.…

14/12/2025 21:00
  • Новини

Перевірено городниками: які сорти буряка найкраще підходять для України?

Буряк — незамінний інгредієнт традиційної української кухні та важлива культура для кожного городу. Щоб отримати…

14/12/2025 19:30
  • Новини

Час підбивати підсумки: що обіцяють знаки зодіаку українцям – гороскоп на 15-21 грудня

Середина грудня принесе важливі зміни. Астрологічні події цього тижня зададуть напрямок не лише на кінець…

14/12/2025 18:00
  • Новини

Покарання по боргах за комуналку: що справді можуть відібрати через суд, а що ні

Борги за комунальні послуги лякають багатьох українців, особливо під час війни. Тому важливо знати, що…

14/12/2025 17:00
  • Новини

Пенсія більша за зарплату: як прокурор у 41 рік отримав виплати 219 тисяч гривень

В Україні зафіксували черговий випадок надвисокої спецпенсії, яка у рази перевищує середні зарплати та виплати…

14/12/2025 16:00