Здорове харчування з бананами: два простих та смачних рецепти

Этот материал также доступен на русском языке

Сирники
Банани - не просто солодке перекушування, а джерело здоров'я. Вони підтримують серце, покращують травлення та заряджають енергією. Ділимося секретами користі та смачними рецептами бананових страв.

Ключові тези:

  • Користь бананів – у їхньому багатому вмісті калію, який підтримує роботу серця та судин.
  • Банани – чудова їжа для здорового харчування: не містять жирів та солі, м’яко впливають на шлунок.
  • При цукровому діабеті та надмірній вазі важливо обмежувати споживання та вибирати зелені банани.

Користь бананів важко переоцінити. У них міститься багато калію, який підтримує нормальний артеріальний тиск та стан серцево-судинної системи. При захворюваннях шлунково-кишкового тракту банани саме те, що потрібне. Вони не містять жиру і солі, а тому – це один із найздоровіших перекусів.

Ми розповідали: Жовті, зелені або з цятками: які банани найсмачніші та найкорисніші.

Однак слід пам’ятати, якщо у вас є зайва вага або ви страждаєте на цукровий діабет, вживання плодів слід обмежити і віддавати перевагу зеленим.

Тож обирайте згідно з цими рекомендаціями банани і спробуйте урізноманітнити своє меню за допомогою нових рецептів.

Бананові сирники

Інгредієнти

  • Сир – 300 грамів,
  • пшеничне борошно – 3 столові ложки,
  • цукор (за бажанням) – 1 столова ложка,
  • яйце – 1 штука,
  • стиглий банан – 1 штука,
  • ванілін,
  • соняшникова олія для смаження – 2-3 столові ложки.

Приготування

  1. Розім’яти сир з яйцем і цукром до однорідної маси.
  2. До отриманої маси додати борошно та ванілін, розмішати. Тісто має вийти пластичним і добре тримати форму. За необхідності додати ще трохи борошна.
  3. Банан очистити від шкірки, нарізати на кружечки товщиною 5-6 міліметрів.
  4. З сирної основи сформуйте плаский сирник. У його центр покладіть 1-2 кружечки банану.
  5. Загорніть краї сирника, щоб банан опинився всередині.
  6. Смажити на розігрітій сковорідці з обох боків до рум’яної скоринки.

Вівсяні оладки з бананом

Інгредієнти

  • Вівсяні пластівці – 100 грамів,
  • яйце – 1 штука,
  • кефір 2,5% – 200 мілілітрів,
  • банан – 1 штука,
  • сода або розпушувач – 1 чайна ложка,
  • цукор (за бажанням) – 40 грамів,
  • олія соняшникова – 2 столові ложки.

Приготування

  1. Вівсяні пластівці подрібнити у блендері.
  2. Банан почистити, розім’яти виделкою до стану пюре, додати до вівсянки.
  3. До суміші додати кефір, яйце, сіль, цукор, соду.
  4. Збити.
  5. Додати половину олії, перемішати.
  6. Смажити на добре розігрітій сковорідці.
  7. Подавати з медом або сметаною.

Читайте також:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?