Ключові тези:
- Користь бананів – у їхньому багатому вмісті калію, який підтримує роботу серця та судин.
- Банани – чудова їжа для здорового харчування: не містять жирів та солі, м’яко впливають на шлунок.
- При цукровому діабеті та надмірній вазі важливо обмежувати споживання та вибирати зелені банани.
Користь бананів важко переоцінити. У них міститься багато калію, який підтримує нормальний артеріальний тиск та стан серцево-судинної системи. При захворюваннях шлунково-кишкового тракту банани саме те, що потрібне. Вони не містять жиру і солі, а тому – це один із найздоровіших перекусів.
Ми розповідали: Жовті, зелені або з цятками: які банани найсмачніші та найкорисніші.
Однак слід пам’ятати, якщо у вас є зайва вага або ви страждаєте на цукровий діабет, вживання плодів слід обмежити і віддавати перевагу зеленим.
Тож обирайте згідно з цими рекомендаціями банани і спробуйте урізноманітнити своє меню за допомогою нових рецептів.
Бананові сирники
Інгредієнти
- Сир – 300 грамів,
- пшеничне борошно – 3 столові ложки,
- цукор (за бажанням) – 1 столова ложка,
- яйце – 1 штука,
- стиглий банан – 1 штука,
- ванілін,
- соняшникова олія для смаження – 2-3 столові ложки.
Приготування
- Розім’яти сир з яйцем і цукром до однорідної маси.
- До отриманої маси додати борошно та ванілін, розмішати. Тісто має вийти пластичним і добре тримати форму. За необхідності додати ще трохи борошна.
- Банан очистити від шкірки, нарізати на кружечки товщиною 5-6 міліметрів.
- З сирної основи сформуйте плаский сирник. У його центр покладіть 1-2 кружечки банану.
- Загорніть краї сирника, щоб банан опинився всередині.
- Смажити на розігрітій сковорідці з обох боків до рум’яної скоринки.
Вівсяні оладки з бананом
Інгредієнти
- Вівсяні пластівці – 100 грамів,
- яйце – 1 штука,
- кефір 2,5% – 200 мілілітрів,
- банан – 1 штука,
- сода або розпушувач – 1 чайна ложка,
- цукор (за бажанням) – 40 грамів,
- олія соняшникова – 2 столові ложки.
Приготування
- Вівсяні пластівці подрібнити у блендері.
- Банан почистити, розім’яти виделкою до стану пюре, додати до вівсянки.
- До суміші додати кефір, яйце, сіль, цукор, соду.
- Збити.
- Додати половину олії, перемішати.
- Смажити на добре розігрітій сковорідці.
- Подавати з медом або сметаною.
Читайте також:









