Ключові тези:
Петрушку, цибулю, салат, шпинат, щавель та інші трави перебирають, прибирають пошкоджене листя, потім кілька разів промивають у ємності з водою та під проточною водою. Можна замочити на годину для кращої очистки.
Капусту або огірки промивають водою лише у разі надто кислого чи пересоленого смаку.
Яблука, груші, сливи, абрикоси та інші фрукти промивають холодною водою, бажано з господарським милом.
Волоські горіхи (очищені) промивають у теплій воді і ошпарюють окропом, особливо якщо вони призначені для дітей.
Імпортні фрукти та овочі краще попередньо замочувати у холодній воді.
Не варто довго тримати ягоди у воді – вони втрачають смак та аромат.
Зелень можна зберігати в холодильнику, якщо добре обсушити і залишити дихати в пакеті.
Для салату краще використовувати максимально холодну воду — листя стане міцнішим і свіжішим.
Зараз на сайті читають:
Тюльпани потребують особливого догляду. Правильне викопування, зберігання та посадка цибулин допоможуть зберегти сортові ознаки і…
Не потрібні ні духовка, ні складні інгредієнти – цей рецепт доводить: щоб приготувати смачний десерт,…
Прожитковий мінімум і пенсії зростуть. Які цифри закладені у держбюджеті на наступний рік?
У 2026 році в Україні планують скоротити розмір пенсій. Такі зміни закладені в проєкті державного…
Пенсіонери можуть економити на мобільному зв'язку, підключившись до вигідних тарифів. Що пропонують мобільні оператори.
Догляд за шкірою давно вийшов за межі звичайних ритуалів. Зараз це справжня наука, де кожен…