Ключові тези:
Петрушку, цибулю, салат, шпинат, щавель та інші трави перебирають, прибирають пошкоджене листя, потім кілька разів промивають у ємності з водою та під проточною водою. Можна замочити на годину для кращої очистки.
Капусту або огірки промивають водою лише у разі надто кислого чи пересоленого смаку.
Яблука, груші, сливи, абрикоси та інші фрукти промивають холодною водою, бажано з господарським милом.
Волоські горіхи (очищені) промивають у теплій воді і ошпарюють окропом, особливо якщо вони призначені для дітей.
Імпортні фрукти та овочі краще попередньо замочувати у холодній воді.
Не варто довго тримати ягоди у воді – вони втрачають смак та аромат.
Зелень можна зберігати в холодильнику, якщо добре обсушити і залишити дихати в пакеті.
Для салату краще використовувати максимально холодну воду — листя стане міцнішим і свіжішим.
Зараз на сайті читають:
Отримання спадщини у 2026 році вимагатиме уважності до документів і строків. Навіть за наявності заповіту…
Чому один і той же делікатес у різних позиціях кошика стоїть по-різному? На вартість впливають…
Уряд ухвалив рішення подовжити термін використання так званої «президентської тисячі» в межах програми «Зимова підтримка».…
Зимою 2025 року питання тарифів на електроенергію в Україні актуальне як ніколи. Попри фіксовану ціну…
Щоб навесні рослини отримали максимум користі, варто обирати правильні добрива вже взимку. Розповідаємо, які саме…
У 2026 році мобільний зв’язок для українців віком 60+ залишається важливою статтею витрат, тому вибір…