Ключові тези:
Ароматні заготовки на зиму – це просто! Дізнайтеся, як підготувати та висушити улюблену зелень, щоб використовувати її в супах, соусах, чаях та гарячих стравах у холодну пору року.
Найчастіше в домашніх умовах сушать кріп, зелень петрушки, селери, естрагону, майорану, м’яти.
Перед сушінням зелень перебирають, видаляють жовте і сухе листя, зрізають товсті гілки, миють, обсушують, кладуть тонким шаром на сито і сушать у тіні.
Висушену зелень слід зберігати в щільно закритих банках.
Відомий і інший спосіб сушіння зелені: каструлю з водою накривають марлею, зав’язують її і ставлять на вогонь. Коли вода закипить, на марлю кладуть підготовлену для сушіння зелень, витримують 3 хвилини, після чого кладуть зелень на рушник чи сито і сушать у тіні.
Читайте також:
Чи буде магнітна буря в неділю. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Погода в січні цього року може здивувати: що очікують синоптики.
В Україні триває акція «3000 км по Україні», у межах якої можна безкоштовно здійснити до…
Окремі категорії громадян можуть отримати позачерговий капітальний ремонт будинку або квартири коштом держави.
Щоб отримати смачні й соковиті томати вчасно, пізні сорти радять висівати ще наприкінці зими. Які…
Перетворіть прості інгредієнти на смачний торт, який за текстурою нагадує класичне "Пташине молоко".