Ключові тези:
Ароматні заготовки на зиму – це просто! Дізнайтеся, як підготувати та висушити улюблену зелень, щоб використовувати її в супах, соусах, чаях та гарячих стравах у холодну пору року.
Найчастіше в домашніх умовах сушать кріп, зелень петрушки, селери, естрагону, майорану, м’яти.
Перед сушінням зелень перебирають, видаляють жовте і сухе листя, зрізають товсті гілки, миють, обсушують, кладуть тонким шаром на сито і сушать у тіні.
Висушену зелень слід зберігати в щільно закритих банках.
Відомий і інший спосіб сушіння зелені: каструлю з водою накривають марлею, зав’язують її і ставлять на вогонь. Коли вода закипить, на марлю кладуть підготовлену для сушіння зелень, витримують 3 хвилини, після чого кладуть зелень на рушник чи сито і сушать у тіні.
Читайте також:
Гроші на ліки та тепло для найуразливіших українців. Як працюватиме нова програма уряду?
Ще кілька років тому українські садівники могли лише мріяти про власні гранати, хурму чи ківі.…
Нові можливості для економії за 50% від «денного» тарифу 4,32 грн.Чи варто купувати лічильник «день-ніч»?
Після знищення «Артемсолі» українці вимушені купувати переважно імпортну сіль. Але далеко не вся вона відповідає…
Державну компанію, яка є найбільшим виробником електроенергії в країні готують до повного перезавантаження. Причина —…
Правильний догляд за смородиною та аґрусом у листопаді допоможе рослинам добре перезимувати та навесні рясно…