Соняшникову олію не можна тримати на сонці або в холодильнику. При низькій температурі воно каламутніє і втрачає смак, а при попаданні прямих променів швидко окислюється. Оптимальна температура зберігання – від +5 до +20°С у темному місці.
Термін придатності невідкритої олії вказаний на упаковці та зазвичай становить 12 місяців. Але після відкриття бажано використовувати його протягом 3-4 тижнів – особливо, якщо це нерафінована олія.
3. Найкраще зберігати олію в оригінальній упаковці. Якщо вирішили перелити – вибирайте чисту пляшку з темного скла з кришкою, що щільно закривається. Пластик чи метал – не найкращий варіант для тривалого зберігання.
Читайте також:
Поки жителі Європи шукають тіні та порятунку від спеки, експерти попереджають: це не просто літо,…
4 липня спека стоятиме по всій Україні і лише в одній області пройде сильний дощ.
Доведено, що порушення у магнітному полі Землі є причиною коливань потоку іонів у крові приматів,…
Держава посилює підтримку важкодоступних регіонів: у 2025 році запроваджуються щомісячні надбавки для тих, хто живе…
Віра у прокляття живе у культурі століттями і досі викликає тривогу. Разом із психотерапевтом знаємося,…
Для любителів баклажанів - цей рецепт соте справжня знахідка. Соте з баклажанів приготувати дуже просто.…