Майоран – ароматна пряність з м’яким, злегка солодкуватим смаком. Використовується в кулінарії як приправа до м’яса, птиці, бобових, картоплі й тушкованих овочів. Особливо гарний з томатами, часником, піцою і пастою. Додають у супи, соуси та домашні ковбаси. Майоран допомагає краще засвоювати квасолю, капусту і жирні страви. Використовувати слід помірно – приправа має насичений аромат.
Додайте дрібку майорану до тушкованої квасолі з цибулею та морквою – страва стане ароматнішою та легшою для травлення.
Щоб яйця під час варіння не тріснули, покладіть на дно каструлі перевернуте блюдце.
У дріжджове та здобне тісто краще додавати м’яке вершкове масло, не розтоплюючи його. Розтоплене масло погіршує структуру тіста – воно робить його менш пишним та еластичним.
Щоб не плакати під час нарізання цибулі, покладіть цибулину в морозилку на 10 хвилин – це зменшить виділення соку і летких речовин. А ще не беріть занадто гострий ніж: свіже лезо сильніше ушкоджує клітини цибулі і виділяється більше «сльозогінного газу».
Читайте також:
Яка буде синоптична ситуація в країні 30 липня? На сході очікується суха спекотна погода, а…
Більшість сучасних людей активно користуються навушниками, щоб слухати музику чи подкасти, дивитися кіно, грати в…
Магнітні бурі можуть впливати на здоров'я людей, тому попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори…
Національний банк України оголосив про майбутні зміни у грошовій системі: одні монети вилучають, інші залишають…
Останній місяць літа в Україні відзначений безліччю свят. Серед них як найважливіші церковні дати, так…
Періодична або постійна біль у ділянці таза може бути не просто наслідком втоми чи переохолодження.…