Майоран – ароматна пряність з м’яким, злегка солодкуватим смаком. Використовується в кулінарії як приправа до м’яса, птиці, бобових, картоплі й тушкованих овочів. Особливо гарний з томатами, часником, піцою і пастою. Додають у супи, соуси та домашні ковбаси. Майоран допомагає краще засвоювати квасолю, капусту і жирні страви. Використовувати слід помірно – приправа має насичений аромат.
Додайте дрібку майорану до тушкованої квасолі з цибулею та морквою – страва стане ароматнішою та легшою для травлення.
Щоб яйця під час варіння не тріснули, покладіть на дно каструлі перевернуте блюдце.
У дріжджове та здобне тісто краще додавати м’яке вершкове масло, не розтоплюючи його. Розтоплене масло погіршує структуру тіста – воно робить його менш пишним та еластичним.
Щоб не плакати під час нарізання цибулі, покладіть цибулину в морозилку на 10 хвилин – це зменшить виділення соку і летких речовин. А ще не беріть занадто гострий ніж: свіже лезо сильніше ушкоджує клітини цибулі і виділяється більше «сльозогінного газу».
Читайте також:
В Україні при народженні дитини родина має право на державну фінансову підтримку. Розмір виплат викликає…
Недержавні пенсійні фонди (НПФ) - один з інструментів для накопичення коштів для забезпечення гідної пенсії.
Українці почали масово отримувати листи від податкової служби. Хто у зоні ризику та за які…
У Києві громадський транспорт доступний безкоштовно або за знижкою для певних категорій осіб.
Пенсійний фонд України отримав повноваження з 1 липня на видачу соціальних допомог. Хто може звернутися…
Частина українців можуть отримати грошову допомогу від відомої міжнародної організації. Як зареєструватися.