Майоран – ароматна пряність з м’яким, злегка солодкуватим смаком. Використовується в кулінарії як приправа до м’яса, птиці, бобових, картоплі й тушкованих овочів. Особливо гарний з томатами, часником, піцою і пастою. Додають у супи, соуси та домашні ковбаси. Майоран допомагає краще засвоювати квасолю, капусту і жирні страви. Використовувати слід помірно – приправа має насичений аромат.
Додайте дрібку майорану до тушкованої квасолі з цибулею та морквою – страва стане ароматнішою та легшою для травлення.
Щоб яйця під час варіння не тріснули, покладіть на дно каструлі перевернуте блюдце.
У дріжджове та здобне тісто краще додавати м’яке вершкове масло, не розтоплюючи його. Розтоплене масло погіршує структуру тіста – воно робить його менш пишним та еластичним.
Щоб не плакати під час нарізання цибулі, покладіть цибулину в морозилку на 10 хвилин – це зменшить виділення соку і летких речовин. А ще не беріть занадто гострий ніж: свіже лезо сильніше ушкоджує клітини цибулі і виділяється більше «сльозогінного газу».
Читайте також:
У старій книжковій шафі можуть ховатися справжні скарби. Деякі видання, які сьогодні здаються непотрібними речами,…
Згідно з українським законодавством, у певних випадках у пенсіонерів можуть тимчасово забрати пенсію. Розбираємось, кого…
Якщо вас мучить постійна закладеність носа, а краплі допомагають лише на якийсь час, настав час…
Під час загальної мобілізації в Україні ТЦК почали ширше використовувати поштове надсилання повісток — юристи…
Громадяни, які мешкають у нестабільних умовах, зможуть отримати грошові виплати.
Наразі оформити пільги на комунальні послуги можна за місцем фактичного проживання, а не лише за…