Майоран – ароматна пряність з м’яким, злегка солодкуватим смаком. Використовується в кулінарії як приправа до м’яса, птиці, бобових, картоплі й тушкованих овочів. Особливо гарний з томатами, часником, піцою і пастою. Додають у супи, соуси та домашні ковбаси. Майоран допомагає краще засвоювати квасолю, капусту і жирні страви. Використовувати слід помірно – приправа має насичений аромат.
Додайте дрібку майорану до тушкованої квасолі з цибулею та морквою – страва стане ароматнішою та легшою для травлення.
Щоб яйця під час варіння не тріснули, покладіть на дно каструлі перевернуте блюдце.
У дріжджове та здобне тісто краще додавати м’яке вершкове масло, не розтоплюючи його. Розтоплене масло погіршує структуру тіста – воно робить його менш пишним та еластичним.
Щоб не плакати під час нарізання цибулі, покладіть цибулину в морозилку на 10 хвилин – це зменшить виділення соку і летких речовин. А ще не беріть занадто гострий ніж: свіже лезо сильніше ушкоджує клітини цибулі і виділяється більше «сльозогінного газу».
Читайте також:
Бездротові системи охоронної сигналізації стають все більш популярними завдяки своїй естетичності, автономності та легкості монтажу.…
Місцями, особливо на заході та в горах, можливі пориви вітру до 15–20 м/с - будьте…
Очікувалося, що до 30 жовтня магнітосфера почне стабілізуватися, проте цього не сталося.
Не всі старі речі треба бездумно викидати. У рубриці «Поради про непотрібні речі: відповідаємо на…
У вересні 2023 року Україна перейшла на новоюліанський церковний календар, через що дати деяких свят…
Хризантеми радують нас яскравими фарбами тоді, коли інші квіти вже відцвіли. Але з приходом холодів…