Майоран – ароматна пряність з м’яким, злегка солодкуватим смаком. Використовується в кулінарії як приправа до м’яса, птиці, бобових, картоплі й тушкованих овочів. Особливо гарний з томатами, часником, піцою і пастою. Додають у супи, соуси та домашні ковбаси. Майоран допомагає краще засвоювати квасолю, капусту і жирні страви. Використовувати слід помірно – приправа має насичений аромат.
Додайте дрібку майорану до тушкованої квасолі з цибулею та морквою – страва стане ароматнішою та легшою для травлення.
Щоб яйця під час варіння не тріснули, покладіть на дно каструлі перевернуте блюдце.
У дріжджове та здобне тісто краще додавати м’яке вершкове масло, не розтоплюючи його. Розтоплене масло погіршує структуру тіста – воно робить його менш пишним та еластичним.
Щоб не плакати під час нарізання цибулі, покладіть цибулину в морозилку на 10 хвилин – це зменшить виділення соку і летких речовин. А ще не беріть занадто гострий ніж: свіже лезо сильніше ушкоджує клітини цибулі і виділяється більше «сльозогінного газу».
Читайте також:
Буряк — незамінний інгредієнт традиційної української кухні та важлива культура для кожного городу. Щоб отримати…
Середина грудня принесе важливі зміни. Астрологічні події цього тижня зададуть напрямок не лише на кінець…
Борги за комунальні послуги лякають багатьох українців, особливо під час війни. Тому важливо знати, що…
В Україні зафіксували черговий випадок надвисокої спецпенсії, яка у рази перевищує середні зарплати та виплати…
Загальне зростання цін в Україні сповільнилося, однак комунальні платіжки все ж ростуть. Найвідчутніше українці це…
Сало, яке завжди вважалося символом української кухні, для багатьох стало недоступним. Напередодні свят споживачі стикнулися…