П’ятниця, 13 Червня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяГосподарська скринька: де використовувати майоран і як не плакати від цибулі

Господарська скринька: де використовувати майоран і як не плакати від цибулі

Этот материал также доступен на русском языке
Як використовувати приправи, щоб вони не зіпсували страву, а навпаки, посилили її смак? Як впоратися з іншими дрібними проблемами на кухні – відповіді у нашій скарбничці.

Де використовувати майоран?

Майоран – ароматна пряність з м’яким, злегка солодкуватим смаком. Використовується в кулінарії як приправа до м’яса, птиці, бобових, картоплі й тушкованих овочів. Особливо гарний з томатами, часником, піцою і пастою. Додають у супи, соуси та домашні ковбаси. Майоран допомагає краще засвоювати квасолю, капусту і жирні страви. Використовувати слід помірно – приправа має насичений аромат.

Додайте дрібку майорану до тушкованої квасолі з цибулею та морквою – страва стане ароматнішою та легшою для травлення.

Щоб яйця не тріснули

Щоб яйця під час варіння не тріснули, покладіть на дно каструлі перевернуте блюдце.

Секрети дріжджового тіста

У дріжджове та здобне тісто краще додавати м’яке вершкове масло, не розтоплюючи його. Розтоплене масло погіршує структуру тіста – воно робить його менш пишним та еластичним.

Щоб не плакати від цибулі

Щоб не плакати під час нарізання цибулі, покладіть цибулину в морозилку на 10 хвилин – це зменшить виділення соку і летких речовин. А ще не беріть занадто гострий ніж: свіже лезо сильніше ушкоджує клітини цибулі і виділяється більше «сльозогінного газу».

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні