Вівторок, 20 Травня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяЩо робити, якщо пригоріла каша: поради досвідчених кухарів

Що робити, якщо пригоріла каша: поради досвідчених кухарів

Этот материал также доступен на русском языке
Трохи відволіклися – і з кухні долинає запах пригорілої страви. І яєчня, і м'ясо, і каша – вся може міцно пристати до посуду. Що робити у такому разі? Як врятувати і їжу, і посуд?

Що робити, якщо каша пригоріла?

  1. Не мішайте! Якщо ви почнете мішати кашу одразу, запах гару пошириться по всій масі. Краще акуратно перекладіть верхню, не пригорілу частину в чисту каструлю.
  2. Поставте на водяну баню. Перекладену кашу можна трохи підігріти на водяній бані – це прибере залишковий запах.
  3. Використовуйте «поглиначі запаху». Іноді допомагає покласти в каструлю з кашею шматочок чорного хліба або половинку сирої цибулини на кілька хвилин – вони втягують зайвий запах.

Маленький секрет: варіть кашу з прочиненою кришкою або використовуйте кришку з паровідводом. Зайва пара буде виходити, і крупа не стане осідати важким шаром на дно – це допоможе уникнути пригорання.

Чим очистити емальовану каструлю?

Емальовану каструлю можна врятувати лимонною кислотою.

Щоб відмити темний наліт усередині, залийте в каструлю воду по край і засипте половину або цілий пакетик лимонної кислоти. Орієнтуйтеся на ступінь забруднення.

Прокип’ятіть 15-20 хвилин.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні