Основний інгредієнт зеленого борщу – щавель, справжня криниця «корисностей». У щавлі містяться вітаміни групи В, вітаміни Е, К, С, бета-каротин, мікроелементи (кальцій, магній, залізо та ін.), щавлева кислота.
Цю рослину переоцінити складно. Завдяки його складу, зміцнюються кровоносні судини, підвищується противірусна опірність організму, покращується концентрація уваги та розумова діяльність.
Якщо регулярно використовувати в їжу щавель: у салатах, випічці, перших стравах – він допоможе попередити весняний авітаміноз та анемію.
Мало того, щавель допомагає привести в норму травну систему, тому він особливо корисний при «лінивому шлунку» або після банкетів та переїдання.
Зелений борщ зі щавлем корисний не всім: щавлева кислота може нашкодити.
Щавель протипоказаний
Для здорових людей страви зі щавлем не рекомендуються щодня, щоб уникнути утворення оксалатів у нирках.
Щоб знизити шкоду, додавайте в борщ сметану і використовуйте тільки молоде листя.
Читайте також:
Частина українців можуть отримати нову грошову допомогу від держава. Для кого вона передбачена та як…
Термін, виділений для оцифрування трудових книжок, завершується. Чи втратить особа стаж, якщо не встигне цього…
Газета «На пенсії» вже давно перестала бути лише друкованим виданням для людей старшого віку. Її…
Багато хто кидає рушники у машинку разом з одягом, але це велика помилка. Фахівці пояснили,…
Кава - це не просто ранковий ритуал, а напій, який щодня обирають мільйони людей по…
Знахідка, про яку можна тільки мріяти. Що приховувала стара сумка?