Основний інгредієнт зеленого борщу – щавель, справжня криниця «корисностей». У щавлі містяться вітаміни групи В, вітаміни Е, К, С, бета-каротин, мікроелементи (кальцій, магній, залізо та ін.), щавлева кислота.
Цю рослину переоцінити складно. Завдяки його складу, зміцнюються кровоносні судини, підвищується противірусна опірність організму, покращується концентрація уваги та розумова діяльність.
Якщо регулярно використовувати в їжу щавель: у салатах, випічці, перших стравах – він допоможе попередити весняний авітаміноз та анемію.
Мало того, щавель допомагає привести в норму травну систему, тому він особливо корисний при «лінивому шлунку» або після банкетів та переїдання.
Зелений борщ зі щавлем корисний не всім: щавлева кислота може нашкодити.
Щавель протипоказаний
Для здорових людей страви зі щавлем не рекомендуються щодня, щоб уникнути утворення оксалатів у нирках.
Щоб знизити шкоду, додавайте в борщ сметану і використовуйте тільки молоде листя.
Читайте також:
5 травня в Україні дощі очікуються на заході і не тільки: парасольки стануть у нагоді…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?Магнітосфера Землі перебуватиме у збудженому стані.
Цього тижня космічна картина м’яка, але багатошарова — вона кличе нас до глибини, чесності та…
З віком посилюються скарги на згадку. Наш мозок, які м'язи тіла, теж слабшає. Однак якщо…
Шановні читачі, розпочато передплату газети «На пенсії» на друге півріччя 2025 року. Передплатна кампанія триватиме…
Багато хто думає, що вітамін D ми отримуємо тільки з сонцем. Це правда - але…