Основний інгредієнт зеленого борщу – щавель, справжня криниця «корисностей». У щавлі містяться вітаміни групи В, вітаміни Е, К, С, бета-каротин, мікроелементи (кальцій, магній, залізо та ін.), щавлева кислота.
Цю рослину переоцінити складно. Завдяки його складу, зміцнюються кровоносні судини, підвищується противірусна опірність організму, покращується концентрація уваги та розумова діяльність.
Якщо регулярно використовувати в їжу щавель: у салатах, випічці, перших стравах – він допоможе попередити весняний авітаміноз та анемію.
Мало того, щавель допомагає привести в норму травну систему, тому він особливо корисний при «лінивому шлунку» або після банкетів та переїдання.
Зелений борщ зі щавлем корисний не всім: щавлева кислота може нашкодити.
Щавель протипоказаний
Для здорових людей страви зі щавлем не рекомендуються щодня, щоб уникнути утворення оксалатів у нирках.
Щоб знизити шкоду, додавайте в борщ сметану і використовуйте тільки молоде листя.
Читайте також:
Популярні сорти винограду нерідко дивують відсутністю кісточок. Чому так відбувається, розповів експерт.
Хрусткі та ароматні – саме такими виходять мариновані томати за рецептом Зої Яновської з Любашівки.…
Відтепер українцям більше не доведеться відкривати кілька карток для різних програм допомоги – уся фінансова…
Пенсія може виявитися меншою, ніж ви очікуєте, якщо вчасно не підтвердити свій трудовий стаж до…
На Алясці відбулася зустріч Дональда Трампа і Володимира Путіна, після якої президент США зробив гучну…
Хижаки, які колись вважалися екзотикою південних степів, нині стає реальністю навіть у центральних і західних…