Основний інгредієнт зеленого борщу – щавель, справжня криниця «корисностей». У щавлі містяться вітаміни групи В, вітаміни Е, К, С, бета-каротин, мікроелементи (кальцій, магній, залізо та ін.), щавлева кислота.
Цю рослину переоцінити складно. Завдяки його складу, зміцнюються кровоносні судини, підвищується противірусна опірність організму, покращується концентрація уваги та розумова діяльність.
Якщо регулярно використовувати в їжу щавель: у салатах, випічці, перших стравах – він допоможе попередити весняний авітаміноз та анемію.
Мало того, щавель допомагає привести в норму травну систему, тому він особливо корисний при «лінивому шлунку» або після банкетів та переїдання.
Зелений борщ зі щавлем корисний не всім: щавлева кислота може нашкодити.
Щавель протипоказаний
Для здорових людей страви зі щавлем не рекомендуються щодня, щоб уникнути утворення оксалатів у нирках.
Щоб знизити шкоду, додавайте в борщ сметану і використовуйте тільки молоде листя.
Читайте також:
Важко уявити наш день без чашки ароматного чаю, але медики застерігають про небезпеку. Як не…
Навіть якщо кущі огірків здаються виснаженими, це ще не кінець сезону. Є одна хитрість, яка…
Дієтичні, поживні та дуже смачні — ці котлети можуть стати улюбленою літньою стравою. Обов'язково спробуйте!
Частина українців можуть подати заявки на отримання грошової допомоги від міжнародного фонду. Хто має право…
Українських споживачів попередили, кому повертатимуть кошти за вже сплачену комуналку. Що відомо про повернення грошей…
Частина українців можуть отримати гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів від відомого міжнародного фонду. Озвучено…