Президент Асоціації дієтологів України Олег Швець спростував найпоширеніші міфи про їжу, які досі побутують серед людей.
ПРАВДА: Перші страви справді можуть бути корисними — особливо, якщо в них багато овочів і мало солі та жирів. Але наукових доказів того, що саме суп потрібен для доброго травлення, немає. І, навпаки, відмова від супу не означає, що ви ризикуєте захворіти на шлункові хвороби.
ПРАВДА: Запивати чи не запивати їжу – справа індивідуальної звички та уподобань. Це не впливає на фізіологію травлення. А от тим, хто хоче схуднути, запивання страви може навіть допомогти — воно сприяє швидшому насиченню.
ПРАВДА: висока кислотність шлункового соку є нормою. Кислота допомагає знешкоджувати шкідливі бактерії в їжі та запускати процес травлення. Саме по собі вживання гострого чи кислого не шкодить шлунку.
Проте внаслідок інфікування бактеріями хелікобактер пілорі (нelicobacter pylori) або вживання протизапальних ліків захисна спроможність слизової оболонки може зменшуватися. У таких випадках навіть звичайна їжа може спричинити дискомфорт.
За інформацією сайту МОЗ
Читайте також:
Дігтярне мило – одне з найвідоміших натуральних засобів для догляду за шкірою, волоссям і навіть…
Українські пенсіонери часто запитують: чи надаватимуть їм додаткові виплати, якщо вони досягли певного віку чи…
На самопочуття також впливає і погода: мігрені, некомфорт для гіпер- та гіпотоніків може викликати і…
15 серпня в Україні «гостить» антициклон Julia, тож у п'ятницю всюди буде суха, переважно сонячна…
Свято Успіння Пресвятої Богородиці – не день скорботи, а день тихої радості та надії. Церква…
«І здамо кров на біохімію», — зазвичай чуєте ви від лікаря, коли він призначає перші…