Четвер, 24 Квітня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяКурка під соусом теріяки: коли приправи важливіші за м'ясо

Курка під соусом теріяки: коли приправи важливіші за м’ясо

Этот материал также доступен на русском языке
У наше меню міцно увійшли багато страв національних кухонь і відстані вже не мають жодного значення. Японські суші та роли полюбилися всім. На черзі - оригінальне японське заправлення теріяку.

Курка під соусом теріякі

Соус теріякі – один із популярних у Японії. Там його готують з рисовим вином і мірином (солодка приправа). У нас таких продуктів немає, але схожий смак легко отримати з наших – простих і доступних. Особливо вдало під таким соусом виходить філе курки: замість пріснятини – надзвичайно смачне й ароматне м’ясо.

Інгредієнти:

Для курки: куряче філе – 300 г, олія рослинна – 2 столові ложки, сіль – за смаком.

Для соусу: соєвий соус – 150 мл, вода – 80 мл, крохмаль (картопляний або кукурудзяний) – 2 чайні ложки, цукор – 4 чайні ложки (можна звичайний або тростинний), мед – 1 столова ложка, оцет (яблучний або винний) – 1 столова ложка, кунжут – 1 чайна ложка, імбир сушений мелений – 1 чайна ложка, часник сушений мелений – 1 чайна ложка, олія рослинна – 2 чайні ложки.

Приготування:

1. Спочатку робимо соус:

  • Розмішати крохмаль у холодній воді.
  • Кунжут підсмажити на сухій сковороді до легкої рум’яності.
  • Влити в пательню соєвий соус, всипати цукор, додати мед, оцет, олію, імбир і часник.
  • Обережно довести до кипіння, помішуючи.
  • Влити крохмаль із водою і варити, помішуючи, до загусання. Соус має бути за консистенцією, як рідка сметана. Остудити – він загусне ще більше.

2. Готуємо курку:

  • Філе вимити, обсушити, зробити поперечні надрізи з одного боку.
  • Розігріти олію в сковороді. Викласти філе надрізами догори, злегка посолити. Обсмажити з одного боку 5-7 хвилин, потім перевернути і смажити ще 5-7 хвилин.
  • Накрити кришкою, зменшити вогонь і потомити 10-15 хвилин.
  • Влити в сковороду готовий соус і прогріти курку по 2 хвилини з кожного боку.

3. Подача:

Нарізати курку скибочками і подати з гарніром – рисом, картоплею, гречкою або овочами.

Порада: якщо соус вийшов густим – додайте потроху води або соєвого соусу, помішуючи. Залишки соусу можна зберігати в холодильнику 3-5 днів.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні