Мочені яблука – старовинний спосіб заготовки фруктів, який не тільки зберігає їхній смак, а й робить ще кориснішим.
Під час бродіння у плодах утворюється молочна кислота, яка покращує травлення і допомагає роботі кишечника.
Такі яблука багаті на вітаміни B, C, E, PP, а також йод, кальцій, магній, залізо.
Вони зміцнюють імунітет, підтримують здоров’я кісток та судин, сприяють очищенню організму.
Крім того, мочені яблука корисні при авітамінозі, атеросклерозі, ослабленому імунітеті.
Однак людям з гастритом, підвищеною кислотністю та виразкою шлунка варто вживати їх з обережністю.
Раніше ми розповідали, як удома приготувати делікатес, якщо мочені яблука не по кишені.
Стоматологічна клініка — це не лише про бормашину та лікаря в масці. Це місце, де…
Без перешкод і без квитка. Що загрожує за відмову у пільговому перевезенні і як захистити…
Овочі взимку 2025/26 року будуть дешевші порівняно з минулим роком. Чому так, пояснив НБУ.
Розмір житлової субсидії залежить не тільки від доходу домогосподарства, а й від соціальних норм споживання,…
Кожне посвідчення водія, яке видають сервісні центри МВС, містить спеціальні відмітки. Вони вказують на певні…
Якою буде погода в Україні в суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.