Статті

Щоб не зіпсувати кашу: як вибрати пшоняну крупу без гіркоти

Буває: зварили кашу, а вона гірчить. Найчастіше винне не саме пшоно, а те, як довго і де його зберігали.

Як вибрати хорошу крупу?

Звертайте увагу на дату упаковки

Пшоно може почати гірчити вже через 3-4 місяці зберігання, особливо якщо лежало за високої температури. Найкраще купувати те, що розфасовано нещодавно.

Огляньте зерна

Хороша крупа – рівна, шліфована, без сколів. Якщо зерна сильно відрізняються за розміром та кольором, це привід насторожитися.

Якісне пшоно має бути яскраво-жовтим

Тусклий або сіруватий відтінок може говорити про те, що крупа залежалася.

ВАЖЛИВО! Пред приготуванням краще обдати крупу окропом. Це допоможе змити можливу гіркоту.

Читайте також:

Метки: каша корисні поради пшоно якість

Новое на сайте

  • Новини

Мода на бороду 2025: як носити і правильно доглядати

Всесвітній день бороди відзначають щороку у першу суботу вересня. Здавалося б, це просто свято чоловічої…

06/09/2025 05:16
  • Новини

Погода на вихідні 6-7 вересня

Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.

05/09/2025 23:33
  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 6 вересня

Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

05/09/2025 23:02
  • Дача

Навесні, влітку чи під зиму: коли правильно сіяти насіння багаторічників

Експерти радять сіяти насіння одразу після збору, поки оболонка ще м’яка, та підтримувати постійну вологість…

05/09/2025 22:32
  • Новини

Торт «Лінивий»:готуємо без випікання за 15 хвилин

Хочете порадувати близьких смачним тортом, але немає часу стояти в духовці? Скористайтеся цим простим рецептом.

05/09/2025 21:57
  • Новини

Внутрішнім переселенцям скасують виплати: кого це стосується

Частина внутрішнього переміщених осіб втратить державну допомогу на проживання. У Мінсоцполітики назвали причини.

05/09/2025 21:03