Буває: зварили кашу, а вона гірчить. Найчастіше винне не саме пшоно, а те, як довго і де його зберігали.
Пшоно може почати гірчити вже через 3-4 місяці зберігання, особливо якщо лежало за високої температури. Найкраще купувати те, що розфасовано нещодавно.
Хороша крупа – рівна, шліфована, без сколів. Якщо зерна сильно відрізняються за розміром та кольором, це привід насторожитися.
Тусклий або сіруватий відтінок може говорити про те, що крупа залежалася.
ВАЖЛИВО! Пред приготуванням краще обдати крупу окропом. Це допоможе змити можливу гіркоту.
Читайте також:
Чи буде магнітна буря 20 липня, які прогнози дають вчені та як зберегти здоров'я при…
В Україні змінено порядок нарахування однієї з пенсійних надбавок – тепер її виплата залежатиме не…
Пророк Ілля був не просто вісником істини – він жив у боротьбі, у вогні, на…
Частина пенсіонерів мають право отримати спеціальні надбавки до пенсії. Про які доплати йдеться і хто…
Сьогодні цю рибу можна зустріти лише подекуди — і то у мізерній кількості. У чому…
Більшість городників викидають рослину після першого збору врожаю, навіть не підозрюючи, що салат може знову…