Статті

Щоб не зіпсувати кашу: як вибрати пшоняну крупу без гіркоти

Буває: зварили кашу, а вона гірчить. Найчастіше винне не саме пшоно, а те, як довго і де його зберігали.

Як вибрати хорошу крупу?

Звертайте увагу на дату упаковки

Пшоно може почати гірчити вже через 3-4 місяці зберігання, особливо якщо лежало за високої температури. Найкраще купувати те, що розфасовано нещодавно.

Огляньте зерна

Хороша крупа – рівна, шліфована, без сколів. Якщо зерна сильно відрізняються за розміром та кольором, це привід насторожитися.

Якісне пшоно має бути яскраво-жовтим

Тусклий або сіруватий відтінок може говорити про те, що крупа залежалася.

ВАЖЛИВО! Пред приготуванням краще обдати крупу окропом. Це допоможе змити можливу гіркоту.

Читайте також:

Метки: каша корисні поради пшоно якість

Новое на сайте

  • Статті

Що готують на Великдень у різних країнах світу

Великдень – одне з головних християнських свят. Йому передує Великий піст з обмеженнями на знак…

16/04/2025 19:59
  • Статті

Кому треба подати заяву для отримання субсидії?

Деяким категоріям українців потрібно подати заяву на отримання субсидії. Хто ризикує залишитись без допомоги?

16/04/2025 18:59
  • Статті

Навіщо потрібний магазинний чек і чому треба вимагати його видачі

Чек — це не звичайний папірець, а ваш доказ покупки. Він гарантує, що ви придбали…

16/04/2025 17:59
  • Статті

Коли та як перевіряють лічильники води: що має знати споживач

На електронну пошту редакції надійшов лист з питанням: як часто потрібно перевіряти лічильники води і…

16/04/2025 16:36
  • Статті

Перерахунок пенсій не лише у квітні: кому треба написати заяву у Пенсійний фонд

Пенсії в Україні отримують більше 10 млн українців, проте є й ті, що продовжують працювати.…

16/04/2025 16:06
  • Статті

CRM для ріелторів та агентств нерухомості

У сфері нерухомості ефективне управління клієнтами, лідами та угодами відіграє ключову роль. Багато рієлторів та…

16/04/2025 15:43