Статті

У чому секрет пишного і рівного бісквіту: спробуйте – і підкоріть всіх подруг

1. Збивати можна двома способами:

  • З розділом яєць. Жовтки збивають з половиною цукру до густої піни. Білки – окремо, до стійких піків. Змішувати потрібно обережно, лопаткою, а не міксером.

  • Без розділу. Збиваються цілі яйця. Як тільки маса збільшиться приблизно на третину, починайте поступово вводити цукор. У результаті обсяг зросте у 4–5 разів.

2. Борошно просійте 2-3 рази – це робить тісто повітрянішим. Якщо додаєте какао або крохмаль, змішайте з борошном і просійте разом. У тісто борошно вводять порціями, обережно розмішуючи.

3. Форму з роз’ємним дном або кільце не змащуйте з боків – тісто має «чіплятися», щоб добре піднятися. Вилийте тісто, зробіть поглиблення в центрі і одразу ставте в розігріту духовку.

4. Бісквіт випікається при температурі 160–170 °C по центру духовки. Перші 20-25 хвилин духовку не відкривайте – тісто може осісти. Випікається зазвичай 35-40 хвилин.

5. Готовий бісквіт залиште на 10–15 хвилин у вимкненій духовці, потім дайте повністю охолонути. Загорніть у рушник або плівку і залиште на кілька годин. Так він «дозріє» і легко розріжеться.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Надлишок добрив – і капуста згниє: коли припиняти підживлення

Щоб капуста не втратила смак і довго лежала в погребі, добрива треба вносити до певного…

26/07/2025 15:47
  • Новини

Цей напій не лише освіжить, а й збадьорить: швидкий рецепт квасу з розчинної кави

Цей незвичний квас готується всього за кілька хвилин, має приємний кавовий аромат і чудово втамовує…

26/07/2025 14:33
  • Новини

Масові перевірки споживачів газу: Газмережі зробили важливе попередження

До споживачів газу прийдуть контролери. До чого варто бути готовими, пояснили газовики.

26/07/2025 12:53
  • Новини

Українцям видають по 10 800 гривень в руки: як отримати грошову допомогу

Частина українців можуть зареєструватися на отримання грошової допомоги від відомої міжнародної організації. Заявки прийматимуть один…

26/07/2025 11:08
  • Новини

Чому океани солоні, а річки – ні: нарешті знайдено відповідь

Вчені розкрили таємницю, над якою ламали голови століттями: чому річки залишаються прісними, хоча постійно несуть…

26/07/2025 09:42
  • Новини

У Нафтогазі повідомили, коли потрібно передати показники лічильників: не встигнете – заплатите більше

Щоб платити тільки за той газ, який ви реально використали, не забувайте щомісяця передавати показання…

26/07/2025 08:01