Статті

У чому секрет пишного і рівного бісквіту: спробуйте – і підкоріть всіх подруг

1. Збивати можна двома способами:

  • З розділом яєць. Жовтки збивають з половиною цукру до густої піни. Білки – окремо, до стійких піків. Змішувати потрібно обережно, лопаткою, а не міксером.

  • Без розділу. Збиваються цілі яйця. Як тільки маса збільшиться приблизно на третину, починайте поступово вводити цукор. У результаті обсяг зросте у 4–5 разів.

2. Борошно просійте 2-3 рази – це робить тісто повітрянішим. Якщо додаєте какао або крохмаль, змішайте з борошном і просійте разом. У тісто борошно вводять порціями, обережно розмішуючи.

3. Форму з роз’ємним дном або кільце не змащуйте з боків – тісто має «чіплятися», щоб добре піднятися. Вилийте тісто, зробіть поглиблення в центрі і одразу ставте в розігріту духовку.

4. Бісквіт випікається при температурі 160–170 °C по центру духовки. Перші 20-25 хвилин духовку не відкривайте – тісто може осісти. Випікається зазвичай 35-40 хвилин.

5. Готовий бісквіт залиште на 10–15 хвилин у вимкненій духовці, потім дайте повністю охолонути. Загорніть у рушник або плівку і залиште на кілька годин. Так він «дозріє» і легко розріжеться.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Українцям перерахують зарплати: скільки платитимуть

В Україні зміняться показники мінімальної та середньої заробітної плати. Хто, скільки та коли отримуватиме, розповіли…

07/11/2025 19:00
  • Новини

Майбутня зима не буде схожою на попередні: синоптики зробили неочікуваний прогноз

Ця зима здивує українців неочікуваною погодою. Синоптики розповіли, чого очікувати у зимовий сезон.

07/11/2025 18:00
  • Статті

Як зробити кухню-студію зручною для великої сім’ї

Кухня-студія у великій родині потребує продуманої організації простору, адже тут одночасно готують, їдять, спілкуються і…

07/11/2025 17:36
  • Новини

Не зарахували пільговий стаж: як домогтися справедливості

Без офіційної довідки від підприємства пільговий стаж не враховується. Що робити в такій ситуації.

07/11/2025 17:00
  • Статті

Такої смакоти ви точно не їли: три оригінальних і незвичайних рецепти з грушею

Груша — це не просто соковитий фрукт, а справжнє джерело кулінарного натхнення. Вона ідеально поєднується…

07/11/2025 16:33
  • Новини

Страховий стаж в Україні підтверджуватимуть по-новому: які зміни готують

В Україні хочуть внести зміни до порядку підтвердження страхового стажу. До чого готуватися.

07/11/2025 16:10