Неділя, 30 Березня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯкщо любите родзинки, дізнайтеся, чим корисний відвар в'яленого винограду 

Якщо любите родзинки, дізнайтеся, чим корисний відвар в’яленого винограду 

Этот материал также доступен на русском языке
Родзинки - популярний і корисний продукт, який часто використовується в кулінарії для додавання в кондитерські вироби, випічку або як самостійне перекушування.

У Стародавній Греції висушені виноградини були дуже цінними, вважалися засобом від багатьох хвороб і використовувалися як валюта.

Зараз родзинки доступні всім, він знаходиться повсюдно у продажу. І використовуємо ми його не тільки як ласощі, а й з лікувальною метою.

Чим корисний відвар родзинок?

  1. Підтримка серця та судин. Родзинки багаті на калій, який є важливим для роботи серця та судинної системи. У вигляді відвару калій засвоюється швидше, тому напій допомагає при задишці та занепаді сил, пов’язаному зі слабкістю серцевого м’яза. Також корисний у період підвищених навантажень.

  2. Натуральний засіб від запорів. Калій важливий для роботи кишечника, тому відвар родзинок допомагає при запорах і корисний при кишкових інфекціях.

  3. Підтримка нервової системи. Вітаміни групи B у складі родзинок зміцнюють нерви. Відвар корисний при стресах, розумовій втомі та безсонні.

  4. Допомога при застудах та зневодненні. Цей насичений вітамінами напій допомагає відновити водно-сольовий баланс під час ГРВІ, при високій температурі та інших станах, що спричиняють зневоднення.

  5. Підтримка при анемії. Відвар родзинок сприяє поповненню заліза в організмі. Його рекомендують у складі раціону при залізодефіцитній анемії нарівні з гранатовим соком, яблуками та яловичиною.

  6. Здоров’я кісток. Родзинки містять бор, який допомагає уповільнити розвиток остеопорозу у людей похилого віку.

Як приготувати відвар?

Родзинки не потрібно кип’ятити, оскільки при цьому втрачаються корисні речовини. Вимийте та замочіть родзинки, потім запарте їх у термосі.

Рецепт

На 1 літр окропу – 5 столових ложок родзинок. Залийте окропом, закрийте термос і залиште на 30-40 хвилин. Напій готовий! Ягоди теж можна з’їсти – з медом вони стануть смачним та корисним десертом.

Протипоказання:

Відвар родзинок не рекомендується при цукровому діабеті, виразці шлунка та дванадцятипалої кишки.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні